Formule 1

Helmut Marko over de ogenschijnlijke 'stilte' bij Red Bull: "Het draait allemaal om het winnen van de volgende...”

Uitgegeven door Peter Vader • 19 april 2024 17:00

De focus ligt bij Red Bull momenteel weer op het presteren tijdens de Grands Prix-weekends in plaats van op alle perikelen rondom teambaas Christian Horner. Maar het vuurtje is niet gedoofd want achter de schermen blijft de toekomst van Horner onduidelijk. Horner-gate zal na de Chinese Grand prix 'de volgende fase ingaan'. De vrouwelijke werknemer om wie het draait in de hele affaire heeft gebruik gemaakt van haar recht om in beroep te gaan tegen de bevindingen van het eerdere onderzoek naar de Red Bull-teambaas. Volgens een bericht van de Daily Mail zal een King’s Counsel de zaak nu in hoger beroep behandelen, terwijl mensen rondom Christian Horner melden dat de werkneemster is ontslagen vanwege haar ‘oneerlijkheid’.

Helmut_Marko_F1_Red_BullHelmut Marko: "Het draait allemaal om het winnen van de volgende wereldkampioenschapstitel”

Grote verdeeldheid
Na twee Grans Prix-weekends leek de zaak zelfs grote onderlinge verdeeldheid te veroorzaken bij diverse hooggeplaatste teamleden. Er leek een ware machtsstrijd te worden blootgelegd tussen ‘Team-Horner’ en ‘Team Oostenrijk’, als bevestiging van geruchten die vanaf midden vorig jaar al de ronde deden. Max Verstappen dreigde zelfs het team te verlaten nadat zijn ‘ontdekker’ en bondgenoot Helmut Marko in Saoedi-Arabië ineens het middelpunt werd van een onderzoek.

“Het draait allemaal om…”
De druk is nu even van de ketel in afwachting van de uitslag van het nieuwe onderzoek. En dat sluit aan bij de uitspraak van Helmut Marko tegen Kleine Zeitung: “In essentie gaat het erom rust te brengen in het team. En dat is dringend nodig. Zoals we in Australië hebben gezien, staat Ferrari klaar om ons voorbij te gaan als we niet leveren. Ook andere factoren speelden een rol, maar het doel moet de vierde WK-titel op rij zijn. Al het andere moet daaraan ondergeschikt worden gemaakt.” Vervolgens werd de Oostenrijkse adviseur gevraagd naar de geruchten over de ‘machtsstrijd’ binnen het team waarop hij antwoordde: “Dat is politiek, waar ik op dit moment niet mee bezig ben. Het draait allemaal om het winnen van de volgende wereldkampioenschapstitel.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS