Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Yvan Muller met eigen team naar WTCR als coureur en teambaas, WTCC-kampioen Thed Björk teamgenoot

Uitgegeven door Johan Vis • 9 februari 2018 14:36 • Print artikel

Yvan Muller rijdt in het nieuwe WTCR, FIA World Touring Car Cup, met een eigen team. De viervoudig WTCC kampioen die eind 2016 zijn helm aan de wilgen hing, komt niet alleen in actie al teambas maar ook als coureur. Muller vormt samen met Thed Björk, regerend WTCC-kampioen, een koppel en komen beide in actie met een Huyndai i30 N TCR.

Yvan Muller en Thed Björk

Kersverse teambaas Yvan Muller liet het volgende weten over zijn nieuwe avontuur, “Mijn doel is dit jaar iets anders dan in het verleden. Mijn focus ligt nu vooral op het team en de ontwikkeling, niet zozeer op de resultaten. Ik ben blij dat Thed betrokken is bij het team. We vertrouwen elkaar en hij is zonder twijfel een geweldige coureur. Daar ben ik vorig jaar wel achter gekomen.”

Teamgenoot Björk is blij dat hij ondanks het verdwijnen van het WTCC nu in diens opvolger toch de titel kan gaan verdedigen. “Het is een enorme bron van motivatie en inspiratie om dit jaar samen met Yvan te gaan racen,” aldus Björk. “We hebben een hoop nieuwe dingen te leren en de competitie is groot, maar het is altijd mijn doel om te winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS