Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

WTCR: Volkswagen en Kristoffersson eindigen seizoen in schoonheid!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 december 2019 10:35 • Print artikel

Het is moeilijk om een betere manier te bedenken om afscheid te nemen! Nadat Volkswagen Motorsport aankondigde dat het merk zijn officieel deelname in 2020 niet zal verderzetten, gooiden de Golf GTI TCR van Sébastien Loeb Racing hoge ogen in de slotmanche van het FIA WTCR. Het is vooral Johan Kristoffersson die nog maar eens zijn kunnen toonde in dit wereldkampioenschap voor toerwagens. Na een moeilijke kwalificatie, profiteerde de Zweed in Sepang van zeer uitdagende weersomstandigheden om een topprestatie af te leveren.

WTCR: Volkswagen Johan Kristoffersson

In de eerste race klom hij op van de 17e naar de 8e plaats en vervolgens kwam hij nog sterker uit de hoek in de tweede confrontatie door van de 22e plaats op te rukken naar de 3e positie. In de afsluitende derde manche toonde de tweevoudig wereldkampioen Rallycross al zijn talent door in de openingsronde liefst 19 plaatsen goed te maken! Hij rondde het werk af door Mikel Azcona voorbij te gaan met een schitterende inhaalbeweging, voldoende om zijn derde zege van het seizoen te claimen, na deze op de Nürburgring en Suzuka.

podium WTCR Volkswagen en Kristoffersson

Kristoffersson, die bij aankomst in Maleisië de elfde plaats bekleedde in de rangschikking bij de rijders, legde uiteindelijk beslag op de 5e plaats in de ranking. Indrukwekkend!

De andere Volkswagen-rijders kenden helaas niet evenveel geluk in Sepang, met twee 9e plaatsen voor Rob Huff, een 8e voor Benjamin Leuchter en een 12e voor Mehdi Bennani. In de eindstand prijkt de Brit op de 11e plaats, de Duitser op de 19e en de Marokkaan op de 25e.

Volkswagen Motorsport draait de FIA WTCR-bladzijde dus met stijl om en wacht vol spanning om het vervolg van het sportieve programma van het merk te ontdekken. Dat zal, zoals reeds eerder aangekondigd, elektrisch zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS