Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Thed Björk sneller dan Norbert Michelisz in Zandvoort tijdens WTCR VT2 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 mei 2019 14:55 • Print artikel

ZANDVOORT - De tweede vrije training van het WTCR zit erop tijdens de eerste dag van de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. Als snelste man in de oefensessie kwam Thed Björk tevoorschijn, met een tijd van 1:45.161, gevolgd door Yann Erlacher. De derde tijd was voor Norbert Michelisz. Beste Nederlander was Tom Coronel, die helaas bleef steken op de zevende tijd.

2019 Nicky Catsburg


Aan het begin van de tweede, vrije training was Attila Tassi wederom de snelste in 1:46.055. Bijna een halve seconde daarachter kwam Yvan Muller. Een ronde later was de topvijf al weer helemaal anders, behalve dat Tassi aan de leiding bleef. Tom Coronel schommelde op dat moment tussen P5 en P8. Niels Langeveld bleef in het middenveld hangen. Na vier ronden was het Nick Catsburg die zich aan de top liet zien met een derde tijd. Op hetzelfde moment positioneerde Yann Erlacher zich op P1 met een nieuwe, snelste tijd.

Priaulx was de eerste in het veld die onder de 1:46 dook en werkte daarmee de dreiging van Tassi en Erlacher voorlopig weg. Dit duurde niet lang, Tom Coronel ging ook voor een snelle tijd met 1:45.612. Niels Langeveld deed wat het publiek op de tribune al verwachtte en nestelde zich op P4.

Met nog zeven minuten op de klok te gaan, had Thed Björk de leiding op de tijdenlijst overgenomen. J Kristoffers voelde de hete adem van Tom Coronel in zijn nek. Niels Langeveld reed op P8 constant zijn ronden en bleef voor Andy Priaulx, die op zijn beurt Nick Catsburg van zich af moest houden. Tijdens de laatste minuut waren er nog enige coureurs die zich verbeterden ten opzichte van Björk, die de lat nog hoger wist te leggen door een tijd van 1:45.161. Yann Erlacher was goed voor P2 en zag tot zijn voldoening toch Norbert Michelisz achter zich finishen. Tom Coronel was de beste Nederlander op P7.

Volledige uitslag via deze link

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS