Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Thed Björk pakt pole in Zandvoort, Catsburg P11, Langeveld P19 en tegenvaller Tom Coronel + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 08:05 • Print artikel

ZANDVOORT - Tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen was na de kwalificatie bij de WTCR Thed Björk de snelste man en zo start hij in de eerste race op pole positie. De coureur van Lynk & Co was met 1:44.080 te snel voor teamgenoot Yvan Muller. Andy Priaulx veroverde de derde plek. De snelste Nederlander was Nicky Catsburg op P11.

WTCR Thed Björk

Andy Priaulx opende de kwalificatie in een tijd van 1:44.624 met achter hem Yvan Muller en de snelle Thed Björk op P3. Voor Nederland namen Tom Coronel, Niels Langeveld en Nicky Catsburg deel. Catsburg begon al goed op P10 voor Atilla Tassi. Coronel die vrijdag goed op dreef was tijdens de vrije trainingen zat nu nog in het achterveld op P20.

Met nog 17 minuten nam Björk de leiding over van Yvan Muller, Yann Erlacher volgde. Niels Langeveld meldde zich in de top 10. In de laatste vijf minuten trachtte Nicky Catsburg zich te verbeteren. Tom Coronel was licht gezakt naar P20 en twee posities hoger stond Niels Langeveld. Anderhalve minuut voor het einde van de sessie was er code rood. Deze situatie werd veroorzaakt door Tiago Monteiro van team KCMG.

Niels Langeveld

Thed Björk pakte uiteindelijk de pole positie voor Yvan Muller. Andy Priaulx moest genoegen nemen met P3. Snelste Nederlander was Nicky Catsburg op P11, Niels Langeveld finishte op P19. Tom Coronel bleef steken P21.

Voor de complete uitslag klik hier

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS