Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Regerend DTM-kampioen Rene Rast komt met een wildcard in actie bij de WTCR-races op de Nordschleife

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2018 13:21 • Print artikel

Regerend DTM-kampioen Rene Rast gaat op de Nordschleife aan de World Touring Car Cup deelnemen. De ronde vindt plaats in het weekend van de 24 Uur van Nurburgring. De DTM-coureur heeft hier voor een wildcard gekregen en gaat rijden in de door WRT ingezette Audi RS3 LMS.

DTM Rene Rast

De Duitser krijgt de vaste coureurs Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden tijdens de races in de Groene Hel aan zijn zijde. Door de deelname van Rast doen er respectievelijk drie toerwagenkampioenen mee aan de race. Naast de DTM-kampioen rijden ook de World Touring Card en TCR International Series kampioenen Thed Bjork en Vernay de race. Rast krijgt overigens 20 kilo ballast mee, welke elke wildcard inschrijving krijgt bij deelname.

“De competitie tegen ’s werelds beste coureurs van dit moment in een toerwagen is fantastisch”, zegt Rast. “Het is een mooie uitdaging. Het veld bevat vier wereldkampioenen en vele andere titelwinnaars. Dit zijn grote namen en ik kijk er naar uit om tegen ze te vechten op mijn thuisbaan.”

De organisatoren hebben per evenement drie plekken beschikbaar voor wildcards, maar mogelijk dat er meer toegestaan worden voor de race op de Nordschleife. De lengte van de baan in Duitsland geeft namelijk ruimte voor meer auto’s. Overigens zijn de eerste wildcard coureurs voor de Hungaroring later deze maand ook bekend. De Hongaren Daniel Nagy en Attila Tassi komen daar aan de start met een wildcard.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS