Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Prins Bernhard van Oranje met wildcard naar de WTCR in Zandvoort tijdens Jumbo Racedagen met Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 april 2018 16:36 • Print artikel

In de WTCR op het Circuitpark Zandvoort, die tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen plaats vindt, krijgt de race een koninklijke deelnemer. Niemand minder dan de mede-eigenaar van het circuit aan de Nederlandse kust, Prins Bernhard van Oranje gaat deelnemen aan de WTCR-races, die op 19 tot en met 21 mei wordt gereden. De 48-jarige Van Oranje gaat rijden in de Audi RS 3 LMS van Bas Koeten Racing tijdens het vierde evenement van het seizoen. De race valt in het weekend van de Jumbo Racedagen, waarin ook Max Verstappen aanwezig is om met een Red Bull F1-auto demonstratie-runs te geven.“Het is uniek om deel te nemen tegen acht voormalig wereldkampioenen in een World Cup-evenement”, zei Van Oranje. “Het ultra-close racen en we hebben live coverage op TV en het web gedurende het hele evenement. Met meer dan 100.000 fans wordt het een unieke ervaring.”

Het team Bas Koeten Racing, is meer dan 15 jaar geleden opgericht en heeft meer dan 20 auto’s, waarvan het merendeel toerwagens zijn. Het team uit Westwoud was in het verleden al succesvol in de TRC International Series, een van de voorgangers van de WTCR. “Het is een speciale kans voor ons als team, omdat hij niet alleen de Prins der Nederlanden is, maar ook de eigenaar van het Circuit Zandvoort”, liet teambaas Bas Koeten optekenen. “Hij heeft ervaring in verschillende raceklassen en kent het circuit natuurlijk erg goed. We verwachten niet dat hij voor het podium gaat, omdat we weten dat er een hoog niveau in het WTCR is met de snelste toerwagencoureurs in het veld. Maar hij gaat zeker geen tien seconden achter de laatste jongen zitten.” De mede-eigenaar van het Circuitpark Zandvoort gaat met een volledige oranje livery rijden.“Mensen zien graag de oranje kleur en ze gaan het leuk vinden om het te zien in het paddock van Zandvoort, omdat de Nederlandse koninklijke familie erg bekend is en populair in Nederland.”

Tom Coronel heeft in het verleden met Van Oranje gewerkt en heeft de coureur hoog zitten. Daarnaast heeft de Huizenaar de coureur al voorbereid op de WTCR-wedstrijd.

“Ik heb wat lessen aan Bernhard gegeven” zegt Coronel. “De eerste keer dat hij op een podium stond was samen met mij in een langeafstandsrace. Een paar jaar geleden beloofde ik dat hij kon rijden in mijn raceauto en ik deed dat aan het begin van dit seizoen. Ik deed eerst zelf 10 ronden in mijn Honda Civic Type R TCR en zette hem toen in de auto. Het team was behoorlijk verrast, maar ik zei ‘maak je geen zorgen, hij weet wat hij doet, hij houdt van autoracen, hij kent de baan en hij is al 15 jaar een coureur’. Het is uniek en gaaf voor ons om hem in ons kampioenschap te hebben en ik wil dat hij geniet van zijn race.”

Ook bij Eurosport Events zijn ze blij met het optreden van de prins tijdens de race in Zandvoort. “Het is fantastisch om Prins Bernhard van Oranje te verwelkomen in de WTC-familie voor wat een van de grootste evenement van het seizoen wordt met meer dan 100.000 verwachtte fans. Met Max Verstappen die zijn Red Bull Formule 1-auto demonstreert en drie WTCR races om naar uit te kijken, beloven de Jumbo Racedagen een fantastische gebeurtenis te worden. En het hebben van een lid van de Nederlandse koninklijke familie op de startgrid is gewoon weg fantastisch.”

Bas Koeten Racing gaat overigens nog een tweede Audi inzetten tijdens de WTCR-race op het Circuitpark Zandvoort. De coureur voor deze auto wordt op een later moment aangekondigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS