Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Esteban Guerrieri pakt zege in tweede WTCR race Zandvoort, Nick Catsburg knap naar P4 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 mei 2019 14:23 • Print artikel

ZANDVOORT - Esteban Guerrieri is de winnaar van tweede race van het WTCR op het Circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. Op P2 finishte Benjamin Leuchter, terwijl Johan Kristoffersson genoegen moest nemen met de derde positie. Nick Catsburg was de beste Nederlander op een welverdiende P4, voor Mikel Azcona.

2019 WTCR Nicky Catsburg


Nick Catsburg was in de openingsfase van de tweede race nog aan het zoeken naar zijn plek, maar lag na een safetycar-situatie op P4. De code rood werd veroorzaakt door een race incident tussen Tom Coronel en Attila Tassi. Leider in de wedstrijd Esteban Guerrieri liet zijn tanden zien aan Benjamin Leuchter. Johan Kristoffersson volgde op de derde positie met in zijn kielzog de Nederlander. Niels Langeveld voorlopig op P17, hield Andy Priaulx achter zich. Coronel was achterin het veld gezakt naar P24.

Guerrieri_Leuchter_Kristofferson

In de tweede helft van de race verbeterde Leuchter zich iets ten opzichte van Guerrieri, maar niet genoeg om de leiding over te nemen. Nick Catsburg reed constant op P4 maar kwam wel een halve seconde tekort op Kristofferson. In de elfde ronde toch nog een tikje tussen Rob Huff op P12 en Nestor Girolami die op de elfde positie reed, maar dit leek met een sisser af te lopen. Yvan Muller (P9) had last van oververhitting en maakte zich zorgen om de snelheid. De winst was voor Guerrieri, voor Leuchter en Kristofferson. Catsburg finishte achter het drietal op P4.

Uitslag race 2 WTCR Zandvoort:

2019 WTCR Race 2

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS