Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Cyan Racing onthult een 500 pk-conceptauto voor het World Touring Car-programma van Lynk & Co

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2018 07:35 • Print artikel

Lynk & Co en Cyan Racing, de regerende toerwagenwereldkampioen, zullen een unieke fusie aangaan in de wereld van de automotive en de autosport. Cyan Racing gaat deelnemen aan de FIA WTCR met een Lynk & Co 03 TCR-toerwagen. Ze kondigen een gezamenlijk programma aan voor het ontwikkelen van een 500-pk-conceptauto voor de openbare weg op basis van de TCR-racewagen.

Lynkco concept tcr cyan racing

"De fusie tussen Lynk & Co en Cyan Racing zal het speerpunt vormen van ons debuut in de automotive. De combinatie van Lynk & Co's uitdaging van de traditionele auto-industrie en de enorme ervaring van Cyan Racing in de autosport, zijn twee sleutelelementen van deze unieke samenwerking", zei Victor Yang, vice-president communicatie bij Zhejiang Geely Holding Group.

De eerste stap zal begin 2019 gedaan worden, wanneer Lynk & Co en Cyan Racing een aanval gaan doen op de titel van de FIA World Touring Car Cup, waarbij ze met felle tegenstand te maken krijgen van zeven wereldwijd vertegenwoordigde automerken in de vorm van Audi, Alfa Romeo, Honda, Hyundai, Peugeot, SEAT en Volkswagen .

Nauw verbonden met het autosportprogramma zal een gezamenlijk project van start gaan voor de ontwikkeling van een 'high-performance concept-roadcar' met 500 pk, genaamd de Lynk & Co 03 Cyan. Deze auto wordt door Cyan Racing gebouwd met de gedachte in het achterhoofd dat het om een TCR-racewagen voor de weg gaat. De conceptauto zal de eerste stap zijn naar een veel groter aanbod van high performance modellen.

De wereldwijde mobiliteitsfilosofie van Lynk & Co zal samensmelten met de twee decennia ervaring van Cyan Racing uit de autosport, maar ook van eerdere automotive prestatieprojecten zoals het iconische Volvo C30 Concept en Volvo S60 Concept. "Onze ambitie als raceteam is om onze wereldtitel weer op te eisen in samenwerking met Lynk & Co. We zullen onze ervaring van eerdere autoprojecten gebruiken in combinatie met de enorme hoeveelheid gegevens die we uit de races zullen halen. Deze gegevens worden ontleend aan duizenden en duizenden ronden op racecircuits over de hele wereld in extreme omstandigheden", zei Christian Dahl, CEO van Cyan Racing.

Thed Björk, de eerste Zweedse toerwagenwereldkampioen, trok de cover af van de geheel nieuwe Lynk & Co 03 TCR raceauto, ontwikkeld door Geely Group Motorsport, tijdens een exclusief evenement op de Fuji Raceway in Japan. De Zweed rijdt in 2019 één van de Lynk & Co TCR-auto's voor Cyan Racing. "Om nogmaals voor de wereldtitel te vechten in mijn zevende seizoen voor Cyan Racing, is een droom die uitkomt. Vooral de combinatie van samenwerking met Lynk & Co, die de ontwikkeling van een krachtige concept-wegauto omvat, is in één woord: geweldig!", aldus een gemotiveerde Thed Björk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS