Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Aurélien Comté wint race 2 WTCR , Tom Coronel knap P14 na inhaalslag

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 mei 2018 12:36 • Print artikel

Race 2 van het WTCR is gewonnen door Auréliën Comte. Hij troefde Yann Ehrlacher af, terwijl James Thompson op de derde plek over de finish kwam in een spannende wedstrijd op het Circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. Tom Coronel finishte knap op P14.

Na de start was het Aurelien Comté, die als eerste doorkwam voor James Thompson op P2 en Pepe Oriola op P3. Het was veel geduw en getrek in de eerste bocht zonder noemenswaardige incidenten in tegenstelling tot gisteren. In de vierde ronde volgde een safety car toen Aurelién Panis in contact kwam met Fabrizio Giovanardi. Beide heren raakten langs de baan. Vernay baalde enorm, terwijl hij op dat moment de best ronde reed met 1:46.328. De safety car ging in ronde 6 weer naar binnen.

Na de herstart kwam Tom Coronel op plek 15 terecht, nadat zijn mede coureurs flink aan het duwen en trekken waren. De spannende strijd om plaats drie was in volle gang.

Michael Verhagen raakte even naast de baan wat veel stof deed opwaaien. Hij eindigde net achter Prins Bernhard van Oranje op P22.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS