Karting • WSK

Parolin Racing Kart timmert internationaal aan de weg, Senna van Walstijn 'race-ambassadeur' in Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2018 12:09 • Print artikel

AMSTERDAM - Parolin Racing Kart manifesteert zich nadrukkelijk op de internationale kartwedtrijden. Zo is het Italiaanse kartmerk bij de internationale races vooraan te vinden. Bij de tot nu toe verreden races als de WSK Wintercup, de Lonato Wintercup en de WSK Master Series was Parolin erg competitief in klassen als de Mini's, OK junioren en de geschakelde KZ-klasse. In Nederland gaat supertalent Senna van Walstijn het Italiaanse topmerk promoten. Dat doet hij bij bekwame team van Cieplik Racing. De Amsterdammer gaat komend seizoen op jacht naar de Nederlandse titel bij de Rotax Max Senioren.

Senna van Walstijn Parolin Racing Kart

“Parolin is heel serieus bezig met de ontwikkeling van zijn chassis. Bij de Mini’s wonnen ze alles”, verklaart Senna waarom hij zijn Exprit heeft verruild voor een Parolin. De ambitieuze Noord-Hollander heeft de kart inmiddels uitgebreid getest en gaat het merk dit jaar zo goed mogelijk vertegenwoordigen. “Het chassis rijdt anders dan de Exprit, maar ik kan er heel goed mee uit de voeten. Natuurlijk was het even wennen, maar hij rijdt heel fijn.”

Kartservice Brabant is Parolin-importeur voor Nederland. De keuze voor een tot nu toe minder bekend merk in Nederland is een bewuste, stelt Senna, die dit jaar aan zijn eerste seizoen bij de Senioren begint. “Het is een opkomend merk. Als je daar goed op gaat, rijd je je als rijder eerder in de picture.” Toch is zijn keuze om Parolin te gaan rijden niet zomaar tot stand gekomen. Hij heeft een heel goed gevoel over het merk. “De kennis in de fabriek is gigantisch.”

Senna van Walstijn Parolin Racing Kart

Senna komt op zijn Parolin-kart in actie tijdens het Nederlands- en het Duits kampioenschap. Zijn doel is zo hoog mogelijk te eindigen in beide. Hij is een spectaculaire rijder die in elke klasse waarin hij tot dusver reed, vooraan meedeed. “Maar eerst gaan we in het begin kijken hoe het gaat. Ik ben één van de jongsten in de klasse, dus dan is het geen schande als ik niet win. De meerderheid rijdt al drie jaar of langer bij de Senioren. Maar als het even kan, wil ik podiumplaatsen halen, natuurlijk. Ik wil winnen.”

Omdat Senna nog zo jong is en bovendien erg licht, zal hij rijden met veel lood op zijn kart. Dat is zogenaamd dood gewicht. “In de regen is het heel moeilijk daar mee te rijden. Toch wil ik komend seizoen niet zien als een leerjaar, want er is bijna geen verschil tussen een junior- en een seniorkart. Ik hoop meteen al te kunnen presteren.”

Als zijn prestaties tijdens de tweede ronde van de Winter Cup van NK-organisator Chrono een goede indicatie vormen, zit het wel snor met Senna en Parolin voor komend seizoen. Op het circuit van Berghem reed hij deze maand voor het eerst een race met de nieuwe kart. Hij was zoals altijd spectaculair, liet een aantal fraaie inhaalacties zien en reed in de finale zelfs even op kop. Uiteindelijk werd hij vijfde bij zijn debuut bij de Senioren, als één van de jongsten van het veld. Een knappe prestatie. “We hadden de goede snelheid. Dat belooft veel goeds. Ik heb dan ook zin in het nieuwe seizoen!”

Uiteindelijk hoopt Senna de autosport in te gaan. “Dat is mijn droom. Ik wil het sowieso een jaar gedaan hebben en qua niveau zo hoog mogelijk eindigen.”

Senna van Walstijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Parolin Racing Kart en Cieplik Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS