Karting • WSK

Jos Verstappen kopzorgen van blessure: "We doen er echt alles aan"

Uitgegeven door Casper Bekking • 20 juli 2011 13:10 • Print artikel

Max Verstappen moest enkele weken geleden, nog voordat de WSK Euro Series op het International Karting Circuit La Conca tot een einde was gekomen, het circuit tot zijn grote verdriet verlaten vanwege een ribblessure. De zoon van oud F1 coureur Jos Verstappen kon in Italië zijn kampioenschap al binnen hengelen, maar moest onverrichter zaken naar huis. Max verloor daardoor belangrijke punten in de titelstrijd. De afgelopen weken zijn vader en zoon op alle mogelijke manieren in de weer geweest om de blessure te verhelpen en herhaling te voorkomen. RaceXpress.nl nam in aanloop naar het CIK FIA European Championship KF3 polshoogte bij Verstappen over de blessure. Hoe is de tussenstand?


"We hebben belangrijke weken voor de boeg met het Europees kampioenschap KF3 en de laatste ronde van de WSK Euro Series", gaf Jos Verstappen aan tegenover RaceXpress.nl. "Max is in de afgelopen weken veel naar de fysiotherapeut en een sportarts geweest om de blessure te laten behandelen. We doen er alles aan, ook buiten de behandelingen van de artsen om. Zo hebben we een nieuwe ribtec in huis gehaald. Hij heeft er zelfs al mee gereden maar het zat nog niet helemaal naar wens. Daarop hebben we het verder aangepast en afgelopen vrijdag weer getest. Ook hebben we vorige week een ander stoeltje geprobeerd."

"Omdat Max in het afgelopen jaar een flinke groeispurt heeft doorgemaakt heeft hij nu veel duurtraining gedaan om zijn spieren om de rib heen sterker te maken. Ik wil het echter ook niet overbelasten maar we training voorzichtig om te kijken hoe Max het houdt. Als hij geen pijn heeft dan moet het goed komen. We doen er echt alles aan. Als het nu niet snel over is dan is het gehele seizoen verloren."

Aankomend weekend is het zover, dan zullen we weten of alle inspanningen afdoende zijn geweest. Als Max fysiek in orde is, kan hij als één van de grote kanshebbers beschouwd worden voor de titel.
RaceXpress.nl houdt u op de hoogte.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS