Autosport Internationaal Toerwagens • World GT1

Autocoureur Maassen in Hummer met spikes racen tegen Freestyle skiër

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2008 13:00

Op woensdag 29 oktober neemt FIA GT coureur Xavier Maassen het met een Hummer op tegen Europacup Freestyle skiër Daan van Lieshout. Om deze Challenge een extra dimensie te geven zal Maassen het ook op moeten nemen tegen Henrik Hellman, die de afdaling op een ‘Trikke Skki’ zal maken. Dit alles zal plaatsvinden op de langste indoor skipiste van Europa, SnowWorld te Landgraaf. De organisatie is in handen van een drietal studenten van de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg, SnowWorld Landgraaf en coureur Xavier Maassen.

Men versus machine


The challenge
Xavier Maassen racet met een Hummer, voorzien van spikes, de piste van SnowWorld omhoog. Op hetzelfde moment zal freestyle skiër Daan van Lieshout op spectaculaire wijze naar beneden komen. Wie legt zijn parcours het snelste af, de coureur of de skiër? We weten het niet! Wie er ook wint, het belooft in ieder geval een zinderend, maar vooral enorm sensationeel, spektakel te worden. In 2006 ging coureur Xavier Maassen eerder de strijd aan in de Man vs. Machine Challenge, waarbij hij verloor. De coureur keert terug in Landgraaf met maar één doel voor ogen: winnen.

Publiek
Het evenement in SnowWorld Landgraaf is gratis toegankelijk voor iedereen die getuige wil zijn van deze unieke gebeurtenis. Na afloop van de Challenge is er voor alle aanwezigen een knallende après ski party in ’s werelds grootste indoor wintersportresort.

Programma
Man vs. Machine ‘08 biedt een uitgebreid programma met voor ieder wat wils. Vanaf 14.00 uur beginnen de activiteiten op de piste in de vorm van clinics, verzorgt door Trikke. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het testen van de nieuwe wintercollectie van Völkl. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de speciaal geprepareerde ‘buckelpiste’. De challenge zal beginnen om 20.30 uur en bestaat uit demo’s van Trikke, het SnowWorld demoteam, gevolgd door de Man vs. Machine Challenge. Na ongeveer een uur spektakel op de piste begint de après ski party.

Sponsoren
De Man versus Machine challenge wordt mogelijk gemaakt door Hummer, SnowWorld, Boomer’s Magazine, Red Bull, Trikke Nederland, Tornado Sports en Petit Telecom.

www.xaviermaassen.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS