Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Megan Gilkes wint de eerste Formule W reversed grid race op het circuit van Assen

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 juli 2019 09:35 • Print artikel

ASSEN - In de Formule W-klasse stonden dit weekeinde voor het eerst twee races op het programma. Op zaterdag werd de reguliere race voor het kampioenschap verreden en op zondag een reversed grid-race waarbij geen punten voor het kampioenschap te verdienen waren. De startopstelling was bepaald op basis van de stand in het kampioenschap. Megan Gilkes and Sarah Bovy stonden op de eerste startrij en Jamie Chadwick en Beitske Visser op de laatste. De race werd nipt gewonnen door Gilkes met vlak er achter Alice Powell op plek twee. Visser kwam niet verder dan plek veertien.

Megan Gilkes W Series Assen door Wim Boekel

Gilkes had een goede start. Ook Visser maakte meteen een aantal plaatsen goed. De Nederlandse reed van plek negentien naar plek veertien. Alle rijdsters bleven dicht bij elkaar en er werd flink gevochten voor posities. Vivien Keszthelyi en Shea Holbrook kwamen hierbij in het gedrang en eindigden beiden naast de baan.

Dat zorgde ervoor dat de safetycar op de baan kwam. Na twee rondes werd de race weer herstart. Visser probeerde nog verder naar voren te komen, maar bij een inhaalactie op Chadwick ging de Nederlandse te wijd en viel ze terug tot plek zeventien. Gosia Rdest en Sarah Bovy komen even later ook in aanraking met elkaar. Bovy kon doorrijden, maar voor Rdest was het einde verhaal. Opnieuw kwam de safetycar op de baan.

Met nog anderhalve minuut op de klok kon de race voor de tweede keer worden hervat. Gilkes reed nog steeds op plek één met vlak achter haar Powell. Die zette alles op alles om Gilkes nog in te halen, maar ze kwam net een neusje tekort.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS