Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Emma Kimilainen mist de W Series race in Misano komend weekend; Sarah Bovy en Vivien Keszthelyi wel in de baan

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2019 09:02 • Print artikel

Emma Kimilainen, 29 uit Finland, is geadviseerd door Hintsa Performance, de door de W-serie gecontracteerde deskundigen op het gebied van gezondheid en welzijn, om komende vrijdag en zaterdag niet in Misano, ItaliŽ, te rijden. De reserverijdsters van beide W-series - Sarah Bovy, 29 uit BelgiŽ en Vivien Keszthelyi, 18 uit Hongarije - zullen beide dagen rijden en een line-up van negentien deelneemsters voltooien.

W-Series Emma Kimilainen

Teleurstelling
Emma Kimilainen zei: "Ik ben erg teleurgesteld dat ik dit weekend niet in Misano kan racen, maar ik begrijp het advies dat ik heb gekregen en ik zal me eraan houden. Ik heb het gevoel dat ik in de oefensessies en kwalificatiesessies die ik heb afgemaakt in Hockenheim en Zolder, bovenaan in het lijstje van deelneemsters aan de W-Series zit en het is natuurlijk heel jammer dat ik, buiten mijn schuld, geen enkele kans kreeg om dat tempo in race resultaten te vertalen. Maar mijn hoop is nu om begin juli volledig fit te zijn voor de Norisring, zodat ik het W Series-seizoen kan afmaken met drie sterke prestaties op de Norisring, Assen en Brands Hatch."

Fit de strijd aangaan
Dave Ryan, W Series Racing Director, zei: "We zijn teleurgesteld over Emma, die bekwaam en snel is geweest op het moment dat ze in de W-Serie reed, maar we kijken er uiteraard naar uit om haar terug te verwelkomen als en wanneer ze fit genoeg is om opnieuw de strijd aan te gaan." In de tussentijd zijn we blij dat we de kans hebben geboden om te racen in Misano aan zowel Sarah [Bovy] als Vivien [Keszthelyi], onze twee reservecoureurs. "Sarah en Vivien waren beiden vorige maand ingeschreven voor de W-serie race in Zolder, zij het ter elfder ure. Sarah mocht er uiteindelijk niet eens aan beginnen en Vivien was betrokken bij een botsing met een andere coureur.

Positieve ontwikkeling
Daarom is het een positieve ontwikkeling voor hen zowel als voor ons, als voor ons allemaal, dat ze naar Misano zullen reizen met de voorkennis dat ze zullen deelnemen aan beide oefensessies, tijdens de kwalificatie en in de race."We hopen dat ze allebei hard zullen werken samen met hun technici, dat ze goed zullen presteren en daarom op zaterdagmiddag goede resultaten kunnen laten noteren."

Babe-box

Xtra

COLUMNS