Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Robert Doornbos sluit unieke deal met nieuwe sponsor

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2010 10:01 • Print artikel

Elephant Talk Communications, Inc. (ETAK), een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken, sluit een samenwerkingsverband met Superleague Formula-coureur Robert Doornbos, oftewel Bobby D. De voormalig RedBull F1 coureur wordt de eerste verticale Mobile Virtual Network Operator (MVNO) op het gebied van autoracesport in Nederland. Bobby D komt uit met het Azerti Racing-team voor SC Corinthians.

Bobby D maakt de fans gek met zijn burn-outs

“De samenwerking bundelt de kracht van alle sponsors van Robert Doornbos”, zegt Daniel Peeters, accountmanager bij GR8 Industries en woordvoerder van Bobby D. “Doornbos is de snelste coureur van Nederland en heel populair. Met de hulp van het mobiele en mediaplatform van Elephant Talk staat Robert Doornbos 24x7 in contact met zijn fans. Direct contact en een virtuele ‘meet & greet’ met Bobby D komen hiermee binnen bereik van zijn fans, waar hij ook is op de wereld. Zo creëren we de ultieme omgeving voor raceliefhebbers. Onderdeel van de samenwerking is, dat de naam Elephant Talk te zien zal zijn op de racewagen en outfit van Bobby D tijdens het komende Superleague Formula-seizoen.”

“Dit initiatief van onze nieuwe coureur Robert Doornbos is uniek”, zegt Wim Coekelbergs van Azerti Racing. “Azerti Racing is enthousiast over de samenwerking tussen Bobby D en Elephant Talk. Het biedt racefans toegang tot aansprekende mobiele applicaties. We verwachten dat dit initiatief, samen met de goede resultaten van Doornbos in de Superleague Formula, iets extra’s biedt voor Robert, zijn fans en de sponsors. Wij doen al sinds het begin mee aan deze league. We denken dat het een slim idee is om de merknaam Bobby D te versterken door ons te begeven op de mobiele en mediamarkt.”

“Een sterke aanwezigheid in verticale MVNO’s als automotive is onderdeel van de strategie van Elephant Talk. De interactieve mediadivisie van Elephant Talk doet er alles aan om fans op hun mobiele apparatuur in pole position te laten komen”, zegt Martin Zuurbier, CTO / COO van Elephant Talk. “Fans kunnen bijvoorbeeld live een persconferentie van Robert bijwonen op hun mobiel. Ook kunnen ze meestemmen over zijn nieuwe raceoutfit en communiceren met het Bobby D-raceteam. Daarnaast bieden we uiteraard mobiele spraak- en sms-diensten.”

Over Bobby D
Robert Michael Doornbos, beter bekend als Bobby D, werd op 23 september 1981 geboren in Rotterdam. Als Formule 1-coureur was hij testrijder en derde coureur voor het Jordan en Red Bull Racing-team. In 2005 en 2006 heeft Doornbos gereden voor het Minardi-team en in 2007 voor het Amerikaanse Minardi-team. In datzelfde jaar reed hij de Champ Car World Series. In 2008 reed Doornbos in de Superleague Formula-serie. In 2009 was hij actief in de IndyCar-series. Bobby D begon het seizoen met Newman/Haas/Lanigan Racing en stapte na de Kentucky Speedway over naar HVM Racing. Recentelijk tekende Doornbos voor de Superleague Formula 2010 en sloot zich aan bij Azerti Racing, waar hij rijdt voor SC Corinthians Brasil.

Over Elephant Talk
Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK) is een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. Elephant Talk is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. Elephant Talk beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN) en CRM- en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler (MVNE). De producten en diensten van Elephant Talk omvatten verder Carrier (Pre-)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, Wi-Fi, streaming, media & content, en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS