Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Oud-Formule1 teamgenoot Jos Verstappen in Superleague Formula

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juni 2009 10:31 • Print artikel

Enrique Antônio Langue e Silvério de Bernoldi luidt zijn naam volledig. De Braziliaan en oud-teamgenoot van Jos Verstappen in 2001 bij het F1-team van Arrows maakt dit seizoen zijn opwachting in de Superleague Formula. Bernoldi komt uit voor de Braziliaanse voetbalclub Flamengo, dat in 2008 slechts een 16e klassering in de eindrangschikking veroverde.

Bernoldi gaat de kleuren verdedigen van Flamengo

Bernoldi maakte zijn Formule 1-debuut in 2001 bij Arrows en nam deel aan 29 Grands Prix waarvan hij er 28 mocht starten. Hij scoorde geen WK-punten. Bernoldi startte zijn racecarrière in 1987 in karting toen hij negen jaar oud was. Hij won hierin verschillende regionale en nationale titels voordat hij op zeventienjarige leeftijd naar Europa ging, waar de Braziliaan debuteerde in de Formule Alfa Boxer. Vervolgens stootte hij door naar het Britse Formule Renault-kampioenschap en won in zijn eerste jaar de laatste race. Het jaar sloeg Enrique keihard toe, won negen races en de titel. Hierna maakte hij zich op voor het Britse Formule 3. In 1999 kwam Bernoldi uit in de Formule 3000 starten en testte bij Sauber. Hij hoopte hiermee een zitje in de Formule 1 te bemachtigen maar Sauber koos voor in 2001 voor Kimi Raïkkönen, maar kreeg dat jaar wel een zitje bij Arrows naast Jos Verstappen.

Veel aandacht kreeg Bernoldi met zijn actie in de GP van Monaco, toen hij David Coulthard gedurende 35 ronden ophield. De Arrows-coureur kreeg hiervoor bijzonder veel kritiek van het management van McLaren. Hij mocht wel bij Arrows blijven voor het seizoen 2002. Zijn teamgenoot Heinz-Harald Frentzen was echter steeds sneller, waardoor de Braziliaan vijf races voor het einde van het seizoen mocht vertrekken. De Formule1 droom van Bernoldi was over, ondanks dat hij nog in 2004 tester werd bij BAR.

Alle INFO over Superleague Formula

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS