Karting • Rotax Euro

Veel Nederlanders en Belgen in tweede ronde Rotax Euro Challenge

Uitgegeven door Casper Bekking • 23 mei 2011 01:02

De tweede ronde van de Rotax Euro Challenge is aanstaande. Op het Karting Circuit van Wackersdorf komt de Europese top komend weekend opnieuw in actie. De strijd om de belangrijke punten brandt los nadat de eerste verschillen zijn gemaakt tijdens de openingsronde in Genk. Opnieuw staan er weer veel Nederlanders en Belgen aan de start die op jacht gaan naar het eremetaal.

Team NL

Bij de Junioren staat een ijzersterke Nederlandse delegatie aan de start: Dave Blom, Jasper de Brouwer, Jordi van Moorsel, Guust Specken, Finn Kooijman, Janneau Esmeijer, Gavin Jonk, Fazio Franssen, Lars Lamborelle over gestapt op Intrepid, Stefano van Galen, Sven van der Slik, Robin Buijs en Sam Schippers komen in actie. Dave Blom kampt met een ribblesure. De Formula K-rijder reist af naar Duitsland. Hopelijk kan Blom racen. Voor BelgiŽ rijdt Lennert van Bogaert.

Bij de Senioren rijden de Nederlanders Mats van den Brand, Berry Torenvliet, Kelly Zondervan, Bas de Laat, Ramon Rietveld, Stephane Kox, Jennifer van den Beek en Danny Siemensma. De Belgen zijn vertegenwoordigd met Michael Cool, Glen van Droogenbroeck en de voor BelgiŽ uitkomende Nederlander Roy Curfs. In de DD2 komen Dennis Kroes, Jim Ringelberg, Giel Bronder, Ramon Hannink en Donny Verschueren in actie terwijl Jan Vos en Jos Sleegers bij de Masters op jacht gaan naar het erepodium. Daarin nemen ze het onder meer op tegen de Belg Christophe Adams. De Belgen in de DD2 zijn Christophe Raymakers, Christophe Adams, Xen de Ruwe, Jules Szymkowiak, Matias Detige, Christof Huibers en Carl Cleirbaut.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS