Karting • Rotax Euro

Prefinales Rotax Euro: Nederlandse Junioren sterk; Britten domineren Senioren

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 mei 2011 12:20

De laatste dag van de Rotax Euro Challenge op het Karting Circuit van Wackersdorf is begonnen. Na de herkansing ging het spektakel beginnen met de prefinales. Na de interessante kwalificatieheats waren ook de eerste finales van hoog niveau met veel mooie acties. Ook de Nederlanders en Belgen presteerden goed.

DD2
De prefinale begon met Simas Juodvirsis op pole position, met naast zich Damien Vuillaume. De Belgen Jules Szymkowiak en Mathias Detige vertrokken vanaf de tweede rij gevolgd door hun landgenoten Christophe Raymakers en Christof Huibers. Jim Ringelberg was de beste Nederlander op de zevende positie. De prefinale leverde een uitermate spannende strijd op met de eerste vijf coureurs binnen een seconde. De winst ging naar polesitter Juodvirsis, die de sterk opgekomen Andreas Jensen twee tienden achter zich hield. Op enkele honderdsten van Jensen finishte Szymkowiak op de derde positie, op de voet gevolgd door Detige en Vuillaume. Huibers eindigde als zevende, Xen de Ruwe werd negende. Giel Bronder was de beste Nederlander op de zestiende positie. Hij werd gevolgd door de drie Belgen Christophe Adams, Christophe Raymakers en Carl Cleirbaut. Dennis Kroes finishte op P21, Remon Hannink op P27 voor Jan van Assche. Jim Ringelberg viel in de vierde ronde uit.

Junioren
Ukyo Sasahara presteerde tijdens de heats het beste en mocht daardoor vanaf pole position vertrekken. Guust Specken nam eveneens plaats op de eerste startrij. Dave Blom en Alexis Aurajo begonnen als derde en vierde, Jasper de Brouwer en Gavin Jonk startten eveneens in de top 10. In de race toonde de Japanner Sasahara opnieuw zijn snelheid en behaalde opnieuw de winst. Op ruim anderhalve seconde kwam Guust Specken als tweede over de streep. Dave Blom reed eveneens sterk en eindigde als derde, ten koste van de opgekomen Philip Morin en Nathan Harrison. Jasper de Brouwer werd als zevende afgevlagd, Gavin Jonk maakte de top 10 vol. Janneau Esmeijer eindigde als twaalfde, drie plaatsen voor Finn Kooijman. Sam Schippers finishte op P22, voor Lars Lamborelle en Stefano van Galen. Sven van der Slik werd 28e.

Senioren
Edward Brand was tijdens de heats oppermachtig en mocht daardoor vanaf de eerste startpositie beginnen. Kasper Jensen begon als tweede, voor de Britten Shaun Slavin en Ben Cooper. Berry Torenvliet vertrok als dertiende en was daarmee de best geklasseerde Nederlander. In de prefinale was Brand opnieuw oppermachtig en greep wederom de winst. Binnen de seconde kwam Ben Cooper na een goede race als tweede over de streep, gevolgd door Jensen. Slavin en Stefan Riener maakten de top 5 compleet. Mats van den Brand reed ijzersterk vanaf P15 en eindigde als zevende. Berry Torenvliet kwam als zestiende over de streep. Bas de Laat eindigde op P25, twee plaatsen voor Roy Curfs die op zijn beurt twee plaatsen voor de Belg Michael Cool eindigde.

Masters
Mikko Laine vertrok vanaf de pole position, met naast zich de Belg Christophe Adams. Igor Muhkin en Georgii Efrossinin begonnen op de tweede rij. Jan Vos was op de zesde plaats de beste Nederlander. Na een spannende strijd boekte Laine opnieuw een overwinning. De Fin hield Muhkin met moeite van zich af en eindigde ruim een tiende voor de Rus. Op een seconde van het duo kwam Efrossinin als derde over de meet, gevolgd door Adams en Vos. Jos Sleegers werd zevende.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS