Karting • Rotax Euro

Kartnestor Christophe Adams flikt het: veertiende deelname Rotax Max Grand Finals op rij

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 oktober 2019 12:30 • Print artikel

GENK – Hij had zijn jas van Team België alvast aangetrokken. Want Christophe Adams doet deze maand voor de veertiende keer in zijn carrière mee aan de Grand Finals. Tijdens het jaarlijkse WK voor Rotax Max-rijders gaat hij opnieuw uitkomen in de DD2 Masters-klasse. Dat de 54-jarige Brusselaar daarin bij de wereldtop hoort, bewijst wel het feit dat hij dit seizoen maar liefst drie (!) WK-tickets won.

Christophe Adams

Hoewel hij een Belg is, in België competitie rijdt, zoals in het BNL-kampioenschap, haalde Christophe zijn WK-tickets ver van huis op. Of beter gezegd: héél ver van huis. Zijn eerste ticket won hij in Chili in het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Zijn tweede won hij in Salt Lake City in de Verenigde Staten tijdens de Stars & Stripes Open Trophy en zijn derde veroverde hij in Mont Tremblant in Canada tijdens de Canadian Open.

“Ik ben daar uiteraard heel content mee”, sprak Christophe nuchter. Hij was zojuist derde geworden in de eindstand van het BNL-kampioenschap. “Ik heb de andere twee tickets weggegeven aan de rijders die meteen na mij kwamen in het kampioenschap.” Maar hoe komt hij er in godsnaam bij om zo vaak zo ver van huis te gaan racen? “Ik ben steeds uitgenodigd. Na dertien deelnames aan de Grand Finals ben ik wel een klein beetje beroemd in het Rotax-kartwereldje. Ik heb veel relaties in de sport, vooral in Zuid-Amerika.”

Christophe Adams

Vandaar ook dat hij naar Chili toog om daar eens goed gas te geven. Zo goed zelfs dat hij er zijn eerste WK-ticket 2019 veroverde. “Het was daar van dinsdag tot en met zaterdag racen. Mooi was dat”, blikte hij vergenoegd terug. Zijn deelnames in de Verenigde Staten en Canada waren ook toernooien van een kleine week. Christophe, die een groot schilderbedrijf heeft, zag het vooral als mooie vakanties. “Anders ben ik altijd aan het werk, dus het is ook een beetje ontspanning hè. In Canada was ik met mijn vrouw en dochter. We sliepen bij de organisator van het kampioenschap, hij is importeur van Rotax in Canada.”

Nu kan de sympathieke Belg zich dus gaan opmaken voor zijn veertiende deelname aan de Grand Finals. Daarmee heeft hij zijn eigen record van meeste deelnames verbeterd. “Ik hoop natuurlijk opnieuw een goede prestatie neer te zetten. Vorig jaar in Brazilië ben ik in de top zes geëindigd. Als ik nu de top tien haal, ben ik blij.”

Christophe Adams

Want, zo bekent hij, zijn leeftijd begint zo langzamerhand een rol te spelen. “Ik heb wel heel veel ervaring, dat geldt ook voor de andere masters. En ik ben heel laat met de sport begonnen, toen ik dertig was. Ik rijd dus wel al 24 jaar, maar er zijn erbij die al 30 jaar rijden. Ik word niet meer beter in het rijden, eerder slechter. Ik word nu eenmaal ouder hè.”

Hoe dan ook, Christophe geniet ervan elk jaar opnieuw het beste uit zichzelf te halen tijdens het WK. Bovendien: wat er ook gebeurt, hij is al twee keer wereldkampioen geweest, in 2007 en 2009. “Daar ben ik heel fier op. En dat pakt niemand me meer af!”

Christope Adams wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door mécanicien Remi, Maltem, My Taï, Xeramics en Keymfin.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS