Karting • Rotax Euro

De Nederlandse leeuw brult in BraziliŽ! De Haan en Van Walstijn winnen! Podium voor Van Dijk, Van Vugt, Van Ruiten en de Belg Dedecker

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 december 2018 19:12 • Print artikel

De Rotax Max Grand Finals van 2018 in BraziliŽ zijn voor Team the Netherlands uitgelopen op een grandioos succes! De talentvolle oranje-ploeg liet de Nederlandse leeuw niet alleen brullen, maar ze brachten een monsterscore bijeen. Bij de Rotax Max junioren greep Robert de Haan op oppermachtige wijze de wereldtitel, terwijl Senna van Walstijn, getooid met de helm van de legendarische Ayrton Senna, een waanzinnige race in de Rotax Max senior omzette in de overwinning! Maar het Oranjefeest was nog niet voorbij, want ook in de Micro Max stuurde Mitchell van Dijk zijn kartje in een spannende race naar de derde plek. De tweede plaats ging naar de razendsnelle Belg Douwe Dedecker. In de Mini Max werd veel verwacht van Dani van Ruiten. De Nederlands kampioen leek even buiten het podium te vallen, maar beet zich vast in zijn stuur en knalde naar een zwaar bevochte tweede plek. Mike van Vugt kon zich n de klasse junioren ook knap naar het podium racen. Vijf podiumplekken voor Team Nederland betekende een ongekende luxe!

Nederlandse leeuw brult: Rotax Max Grand Finals van 2018 in BraziliŽ zijn voor Team the Netherland

Buiten de podiums van Douwe Dedecker en Mitchell van Dijk in de Micro, reed Tom Breaken naar een knappe zesde plek. De Nederlander Bruno Mulder had meer verdiend. Hij zag een mogelijke top tien verloren gaan en viel terug naar P21. Naast Van Ruiten op p2, eindigde de Belg Jasper Lenaerts in de Mini Max als 28e.

Rotax Max Grand Finals van 2018 in BraziliŽ Team Belgium

In de Rotax Max Junioren was er buiten het succes van winnaar Robert de Haan en derde man Mike van Vugt een 18e plaats voor Kris Haanen. Kris maakte 13 plekken goed en dat als een van de jongste rijders. Met deze ervaring moet er in de toekomst meer inzitten. Kobe Pauwels uit Team BelgiŽ scoorde een verdienstelijke toptien. Buiten de prachtige prestatie van Van Walstijn, reed ook Mick Nolten een ijzersterke race. Helaas moest hij vanuit de achterhoede beginnen, maar de snelle Limburger wist zich op te werken naar de veertiende plek.

In de DD2 Masters ging de wereldtitel naar Cristiano Morgado uit Zuid-Afrika. De Belg Christophe Adams, recordhouder qua deelnames aan de Grand Finals, pakte de zesde plek. Bij de DD2 leek Xen de Ruwe op podiumkoers, maar de combinatie Grand Finals en De Ruwe hebben wel vaker pech opgeleverd. Een podium of een zege was de snelle Belg, uitkomend voor SloveniŽ, echt gegund. Ook dit is racing. Uiteindelijk vochten winnaar Paolo Besancenez, Daniel Formal, Taylor Greenfield en Arnold Neveling om de zege. De Belg Xander Przybylak eindigde keurig als vijftiende en de Nedelander Giel Bronder finishte als 26e.

Dit is het lijstje winnaars van de Rotax Max Grand Finals 2018:
Micro Max: Brent Crews (USA)
Mini Max: Farin Megger (Duitsland)
Rotax Max junior: Robert de Haan ( Nederland)
Rotax Max Senior: Senna van Walstijn (Nederland)
DD2 Masters: Crisitano Morgado (Zuid-Afrika)
DD2: Paolo Besancenez ( Frankrijk)
Thunder: Roberto Da Silveira (BraziliŽ)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS