Karting • Rotax Euro

De Nederlanders en Belgen in een uitstekende uitgangspositie voor podium bij de Grand Finals in BraziliŽ

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 november 2018 23:45 • Print artikel

De Nederlanders en Belgen zijn in een uitstekende uitgangspositie om het podium te halen bij de 19e Rotax Max Challenge Grand Finals in BraziliŽ. De afgelopen dagen werden de kwalificatie en de heats verreden en een flink aantal rijders uit de Benelux kon zich plaatsen voor de finales van zaterdag. Wat kan de Hollandse leeuw en wat kunnen de Rode Duivels op het Circuit International Paladino in Condo-Paraibe?

Micro Max

Bij de Micro Max-klasse heeft de snelle Belg Douwe Dedecker een plek op de voorste startrij voor de finale. De Nederlander Mitchell van Dijk start vanaf P5 en heeft ook de snelheid om het podium te pakken. Tom Braeken uit BelgiŽ houdt kansen op een mooie klassering met de negende startplaats en Bruno Mulder zag een goede klassering verloren gaan in de prefinale. Hoe ver kan hij morgen vanaf P17 in de finale naar voren komen? Bij de MiniMax is Nederlands kampioen Dani van Ruiten ťťn van de kanshebbers op goud. Hij start vanaf P2 op de voorste rij. De Belg Jasper Lenaerts vertrekt van P29.

Bij de Rotax Max Junioren is het de Robert de Haan, die vanaf pole positie. Laat hij de Hollandse leeuw brullen? Ook Mike van Vugt is een kanshebber met startpositie 7 en Kris Haanen schaarde zich onder de finalisten met P31. De Belg Kobe Pauwels is terug te vinden op P23.

Team NL

Bij de Rotax Max Senioren is Senna van Walstijn in vorm. Getooid met de Senna-helm hoopt hij vanaf P7 de Nederlandse en de Braziliaanse fans een podium te bezorgen. De Limburger Mick Nolten zag een goede startpositie door tegenslag in de prefinale verdampen. Hij moet zijn opmars inzetten vanaf P24. De Nederlander Willem-jan de Loos haalde helaas de finale niet, net als de Belg Victor Platteeuw.

RMCGF 2018

De Belg Xen de Ruwe, uitkomend voor SloveniŽ ligt op koers voor een mooie klassering. Kan hij dan eindelijk die felbegeerde titel pakken? De rappe Belg Xander Przybylak reed ijzersterke heats in de DD2. Helaas gooide eerste heat zijn gemiddelde flink naar beneden, maar gezien zijn snelheid zou een top tien mogelijk zijn. Giel Bronder moet Nederlands eer hoog houden vanaf P33. Imke Arts en Gilles Puelings konden zich niet bij de finalisten scharen. in de DD2 Masters prijkte Christophe Adams op een mooie zevende plek na alle heats. De Belg Carl Clairbout en de Nederlander Ton van Weert konden zich in dit geweld niet bij de 36 finalisten voegen.

Report dag 6 Rotax Max Challenge Grand Finals in BraziliŽ

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS