Autosport Internationaal Toerwagens • Renault Mégane Trophy

Megane Trophy: Zware crashes van Mike Verschuur en Gregory Franchi

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 21 april 2007 15:28 • Print artikel

Pedro Petiz pakte de algemene zege en dus ook de zege in de Junior klasse


Pedro Petiz en Dimitri Enjalbert hebben Tech 1 racing de eerste "dubbel" van het seizoen geschonken tijdens de openingswedstrijd van de Eurocup Mégane Trophy 2007. Bernard Ten Brinke bevestigde zijn uitstekende vorm door voor de eerste maal op het podium te eindigen. Een harde crash van Gregory Franchi maakte een vroegtijdig einde aan de spannende mini-Endurance wedstrijd.

Na de start slaagde Petiz erin zijn eerste plek te behouden. De jarige Renaud Kuppens ging voorbij aan Verschuur en viel even later Vincent Vosse aan voor de derde plek.

Pedro Petiz kreeg de zege niet cadeau


Mike verschuur was de grote verliezer van het begin van de wedstrijd. Verschuur, die terugviel naar plek negen, kwam in de tweede ronde in aanraking met Matthieu Cheruy en schoof hard van de baan. De safety car betrad het circuit om de wagen van Verschuur te evacueren. Op dat ogenblik leidde Petiz voor Enjalbert, Vosse, Kuppens, Rossi, Lahaye, Ten Brinke, Dhouailly, Verschuur en Cheruy.

Mike Verschuur werd het slachtoffer van een zware klapper


In de vijfde ronde werd het veld opnieuw losgelaten. Onmiddellijk nam de tandem Petiz/Enjalbert afstand van Vosse, Kuppens en Rossi die op hun beurt in een spannende strijd verwikkeld waren. Rossi nam de derde plek over van Kuppens. Achter de Italiaan groepeerde Kuppens, Lahaye, Ten Brinke, Dhouailly en Vosse zich. Lahaye zette zijn remonte verder door de vierde plek over te nemen van Kuppens halfweg de wedstrijd.

Renaud Kuppens reed een sterke eerste stint


Bij de leiders waren het Sébastien Dhouailly en Bernhard Ten Brinke die als eerste de pit-lane opzochten voor de verplichte stop. Petiz en Enjalbert wachtte een ronde langer om binnen te komen. Met een stop van 26,1 seconde wist de Portugees terug de baan op te komen voor Enjalbert. De twee wagens kwamen deur aan deur terug het circuit op maar Pedro wist de leiding vast te houden.

Maxime Soulet, die door het spel van de pitstops was opgeklommen naar de leiding, kwam binnen met nog twaalf minuten op de klok. Ralph Meichtry nam daarop de leiding voor Petiz, Enjalbert en Ten Brinke, die laatste deed een schitterende zaak tijdens met de pitstops. Giuseppe Ciro, Carlo van Dam en François Duval leverde een mooie strijd voor de veertiende plek. Op zeven minuten van het einde ging Gregory Franchi hard van de baan. De baan was volledig bezaaid met brokstukken. De wedstrijd werd gestopt en de uitslag werd gebaseerd op de passage na zeventien ronden. Ondanks de crash nemen Franchi en Vosse toch de punten voor de 5de plek, achter Cheruy die vierde eindigde. Ludovic Badey (TDS) en Fabrice Walfisch (Team Lompech) eindigden na een anonieme race op de plaatsen zes en zeven.

De Megane van Gregory Franchi na een zware klapper


Pedro Petiz : "Wat kan ik nog meer wensen dan de pole-positie, de overwinning en de snelste wedstrijdronde. De wagen was zeer snel en ik denk dat we er een mooi seizoen van kunnen maken."

Dimitri Enjalbert : "Ik ben blij dat ik op het podium kan eindigen voor mijn eerste wedstrijd in de Mégane Trophy. De wedstrijd was vrij makkelijk. Na de pitstops kwam ik zeer dicht bij Pedro maar ik heb het risico niet genomen om hem aan te vallen."

Bernhard Ten Brinke : "Ik nam een goede start en was 4de na de eerste ronde. Ik maakte enkele foutjes in het begin en verloor enkele plaatsen. De wagen was goed en ik ben terug naar voor gekomen dankzij een uitstekende pitstop."

Ook Bernhard Ten Brinke vierde feest


Race 1
1. Petiz
2. Enjalbert
3. Ten Brinke
4. Cheruy
5. Vosse / Franchi
6. Badey
7. Walfisch
8. Lahaye
9. Kuppens / Horion
10. Soulet / Martin


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS