Autosport NL • Renault Clio Cup

Mickey Bertram: "Vijfjaren plan met als doel Porsche Supercup"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 maart 2008 09:41

Mickey Bertram verhuist dit seizoen van de Samsung BMW130i Cup naar de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Hij komt in actie met een door Equipe Verschuur geprepareerde Renault Clio. Bertram leerde het vak op jeugdige leeftijd met karting bij het team van Pierre Redeker. Vorig jaar stond in het teken van het debuut in de autosport. Nu gaat Bertram zijn krachten meten met de Clio coureurs.

Mickey Bertram

Mickey Bertram ligt zijn keuze voor de Clio’s toe: “We hebben gekozen om voor mijn ontwikkeling als coureur voorwiel aangedreven auto’s te racen. BMW was geen optie meer, omdat Tempo Team stopte en het budget veel hoger lag dan bij de Clio. Frans Verschuur heeft mij bij deze keuze geadviseerd en voor mij tevens een vijfjaren plan uitgezet met als doel de Porsche Supercup.”

Mickey Bertram in de Clio

Ondanks dat er ervaren rijders in de Renault Clio klasse uitkomen, is de Bertram gedreven om zich daartussen te nestelen. “Ik hoop op een topvijf in de eindklassering. Ik wil vooral een stijgende lijn in de resultaten zien door het seizoen heen met hopelijk veel podiumplaatsen en overwinningen. Het kampioenschap hangt natuurlijk altijd in mijn achterhoofd, maar ik blijf reëel en besef dat de Clio van hoog niveau is. Minimaal zes coureurs komen in aanmerking voor het kampioenschap. Ik kijk er naar uit en mijn eerste race is aankomend weekend met de Paasraces.”

Mickey Bertram wordt ondersteund door: Bertram & Brood, Lunchroom Bij Bomans, Mcgregor, Gino's Salades en AV lichtplanners.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS