Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

#TeamPGZ by Red Ant Racing gemotiveerd naar de Red Bull Ring in Oostenrijk

Uitgegeven door Peter Vader • 14 mei 2021 14:01 • Print artikel

Van de heuvels in de Belgische Ardennen naar de bergen in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark: komend weekeinde is de prachtige Red Bull Ring de locatie voor de tweede ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux. Na de succesvolle seizoensstart zijn de verwachtingen hooggespannen voor het eerste optreden van de snelste merkencup van de Benelux in de Alpenrepubliek. Voor Ad Geerts, mede-eigenaar van PGZ waartoe onder andere de Porsche Centra in Eindhoven en Maastricht behoren, wordt het raceweekeinde in Oostenrijk zijn eerste optreden in de Porsche Carrera Cup Benelux. De premium dealergroep is dit jaar goed vertegenwoordigd in de klasse: onder de inschrijving van #TeamPGZ by Red Ant Racing rijdt oud-kampioen Xavier Maassen, terwijl Ad Geerts en Luc Vanderfeesten, eveneens eigenaar van PGZ, elkaar in de andere auto afwisselen. Ook Huub van Eijndhoven komt onder de vlag van #TeamPGZ in actie, zijn Porsche wordt ingezet door JW Raceservice, waarmee hij al langer samenwerkt.

TeamPGZ_en_HeliAir_Helicopter_Services_Maastricht_Airport

“Onze Porsche Centra noemen we de sportiefste van Nederland en dat maken we door onze deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux ook waar”, benadrukt Geerts. “Eerder waren we al in andere klassen actief, maar de komst van de nieuwe 911 GT3 Cup was voor ons hét moment om in te stappen in de Porsche Carrera Cup Benelux, voor ons het hoogste niveau. Luc (Vanderfeesten, red.) en ik wisselen elkaar af: hij is begonnen in Spa, ik rijd op de Red Bull Ring voor het eerst en dan ook nog in Zandvoort en Hockenheim. Onze klanten reageren erg enthousiast op de deelname aan de cup. We hebben vrij veel klanten die ook met sportieve modellen rijden en vaak ook deelnemen aan ‘track days’ of soms zelf ook racen. We doen er ook veel mee op social media en krijgen veel reacties. Het leeft zeker!”

Nr10_Huub_van_Eijndhoven_porschecarreracupbenelux
Huub van Eijndhoven

Huub van Eijndhoven: “Meteen snel”
Huub van Eijndhoven, 21 jaar jong en bezig aan zijn laatste jaar bedrijfskunde aan de Hogeschool Avans in Breda, rijdt voor #TeamPGZ by JW Raceservice. Hij ontpopte zich in het afgelopen seizoen als een van de talenten in de Porsche Carrera Cup Benelux en maakte voor het nieuwe racejaar de overstap naar de Pro-klasse. Daarin startte hij meteen sterk met eenmaal een tweede en eenmaal een derde plaats op Spa-Francorchamps. “Ik hoefde nauwelijks te wennen aan de nieuwe auto, ik was er meteen snel mee”, verklaart hij. Van Eijndhoven begon op zijn zesde met karten en reed vanaf zijn achtste wedstrijden. “Nederlands en Belgisch kampioenschap, Benelux, EK”, somt de rijder uit Oisterwijk op.

Vanaf zijn 14e richtte hij zich meer op zijn school, maar toen zijn vader een Porsche 997 kocht voor ‘track days’ begon het ook voor hem weer te kriebelen. “Voor mijn 17e verjaardag kreeg ik een racecursus en kon ik mijn licentie halen bij de DRDO van Dillon Koster”, vertelt hij. “Daarna heb ik wat races gereden: Winter Endurance Kampioenschap, eerst samen met mijn vader en toen met Jaap van Lagen, vervolgens, uiteraard solo, Supercar Challenge en vorig jaar dus de Carrera Cup Benelux. Ook dat ging heel goed, zodat voor dit jaar de overstap naar de Pro-klasse een logische keuze was.” Van Eijndhovens Porsche wordt geprepareerd door JW Raceservice van Jochem van de Wiel in het Brabantse Haaren. “Een team met een familiaire sfeer waar ik me erg thuisvoel”, aldus de coureur, die graag als volgende stap een keer in de Porsche Mobil 1 Supercup wil deelnemen. “Voor mij zijn dit seizoen de Red Bull Ring en Hockenheim nog onbekende circuits”, onthult hij. Dat Van Eijndhoven snel leert, is in de Porsche Carrera Cup Benelux echter alom bekend.

Xavier_Maassen_TeamPGZ
Xavier Maassen

Xavier Maassen: “Blij om weer aan de start te staan”
Met Xavier Maassen heeft #TeamPGZ een absolute routinier in de gelederen: de Limburger won in 2014 en 2017 de Benelux-titel in de Porsche-competitie en keert nu terug in de merkencup met de 911. Daarbij is er voor de coureur sprake van een verlate start, want hij werd getroffen door het coronavirus, wat zijn deelname bij de seizoensouverture op Spa-Francorchamps in de weg stond. “Ik heb het echt flink te pakken gehad, ik ben nog nooit in m’n leven zo ziek geweest! Ik leefde alleen maar op kippenbouillon, ben zo’n vijf kilo afgevallen. Maar inmiddels gaat het weer, ik ben klaar om dit weekeinde te kunnen racen en daar kijk ik erg naar uit”, zegt de 40-jarige rijder.

Xavier Maassen blikt terug op een lange relatie met Porsche Centrum Maastricht, waaraan nu een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd. “Naast mijn inzet op de baan help ik het team ook in een coördinerende rol met mijn ervaring uit 20 jaar in de autosport”, legt Maassen uit. “Via mijn bedrijf Sparx help ik PGZ ook met sportmarketing en sponsorwerving, geef adviezen op het gebied van techniek en uitstraling en organiseer bijvoorbeeld ook ritten en rally’s. Het was wel jammer dat ik in Spa niet kon racen, maar nu begin ik op de Red Bull Ring op en top gemotiveerd aan het seizoen. Ja, ik sta 2-0 achter, maar er zijn nog tien races te gaan en het spreekt voor zich dat ik alles op alles zal zetten om daarin zo goed mogelijk te scoren!”

TeamPGZ_in_de_Porsche_Carrera_Cup_Benelux_2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS