Karting • NAB

Rodeo op vier wielen bij NK Karting te Emmen

Uitgegeven door Mathijs Rietman • 12 april 2009 19:05 • Print artikel

Kartcircuit pottendijk was gastheer voor de tweede race van Nederlands Kampionschap Karting. Mooi weer, volle startvelden en veel publieke belangstelling waren de ingrediŽnten voor een mooi evenement. De coureurs stonden op scherp in de diverse klassen waren de volgende rijders in de topvijf te vinden waren.

Bij de Mini Junioren was er weer een mooie strijd tussen de grote talentjes. Jarno Opmeer (Top Kart) behaalde een mooie zege voor Martijn van Leeuwen, die op de weg terug is. Richie Broeders maakte het podium compleet. Jens van Geel en Jan Stuut werden respectievelijk vierde en vijfde.
In de KF5 ging de zege naar Max Koebolt (Maddox) voor Recardo van Dijk en Dimitri Eerhard. Joey Brans en Jan Willem Engel maakt de top vijf compleet.
125 automaat was het niet de gedoodverfde winnaar Bastian Hummel, hij verkoos het luchtruim na een touchť met een kart en de bandenstapel. Dit maal ging de zege naar Erwin Jalving (CRG) die beide manches keurig op zijn naam schreef Berry Torenvliet scoorde een tweed positie voor Alex van Rijmenam, Wilco Schaaphok en Dennis Goossens.
Oudgediende Bob Meijerman (Energy) pakte de zege in de 125 Nationaal. Hij werd op de hielen gezeten door een ontketende Jeremy Schoonenberg. De derde plek ging naar Timo Thijssen gevolgd door oud Nederlands Kampioen wegracer Fokko Kuiper en pechvogel Gerrit Boonstra.
Bij de Super Nationaal 08 greep Peter Mastenbroek (Birel) uit het team van Paauwer Racing de dagzege. Hij werd gevolgd door Antoine Sellies, Benno Ridder, Marco Tenback en Frits Berghuis.
In de Super Nartionaal 07 werden de Nederlanders verslagen door de Belg Thiery Delre op een MS Kart. Jelle Weever eindigde als tweede voor thuisrijder Edgar Oosting. Regerend kampion Jeffrey Hageman behaalde een vierde positie voor Rob van de Klok die als vijfde werd geklasseerd.
Arjan Kievitsbosch greep op zijn met TM-motor uitgeruste CRG de machtspositie weer terug in de Super Nationaal 06. Hij pakte een knappe dagzege voor Kevin Leijtens, Frank van de Windt, Robert Dirks en Mark Geerts.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS