Autosport BE • Mini Challenge

Sébastien Ugeux is kampioen!

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 4 oktober 2005 19:33 • Print artikel

Van het Zuiden van Frankrijk naar een koud en vochtig Spa-Francorchamps, het is maar een wedstrijd verschil voor de Belgische MINI Challenge. Challenge leider Ugeux domineerde de kwalificaties en de eerste wedstrijd en met een tweede plaats in de tweede heat stelde hij bovendien zijn titel veilig.

MINI Challenge – Race 1

Na een spannend duel met Fréderic Bouvy behaalde Sébastien Ugeux zijn 7de (!) overwinning van het seizoen. Op een koude en vochtige piste vochten deze twee protagonisten een duel op het scherp van de snee uit dat slechts in de laatste bocht beslecht werd.

Na een perfecte start kon Bouvy de opzittende Ugeux enkele ronden afhouden; halverwege raakte Ugeux er dan toch langs maar beide piloten bleven stuivertje wisselen tot de zwart-wit geblokte vlag. Achter hen ontspon zich een soortgelijk gevecht tussen Pierre-Yves Corthals en Kenneth Lottin. Corthals verzekerde zich uiteindelijk van de laagste podiumplaats. De dichtste belager van Ugeux, François Verbist kwam niet verder dan een 7de plaats. Jurgen Van Hover tenslotte maakte een mooie remonte van de negende naar de vijfde plaats.

Uitslag:
1. Ugeux 8 ronden,
2. Bouvy op 0.208,
3. Corthals op 6.240,
4. Lottin op 6.279,
5. Van Hover op 9.657,
6. Martin op 11.626,
...

MINI Challenge - Race 2

Na een geweldige wedstrijd stond Jurgen Van Hover voor de tweede maal dit seizoen op de hoogste trede van het podium. Het echte feestvarken stond echter naast hem in de persoon van de nieuwe MINI Challenge kampioen Sébastien Ugeux, Ugeux die nog een hachelijk moment beleefde bovenop de Raidillon toen hij werd aangetikt en maar net op de baan wist te blijven.

Onmogelijk om alle positiewissels op te sommen in een communiqué; de tweede heat op Spa stond bol van de spanning en uiteindelijk was het Jurgen Van Hover die het pleit beslechtte voor Ugeux en Corthals. De pechvogel van de namiddag was Bouvy die door een technisch defect naar de kant moest. De top-5 werd vervolledigd door Martin en Verbist.

Uitslag:
1. Van Hover 8 ronden,
2. Ugeux op 0.300,
3. Corthals op 2.022,
4. Martin op 3.643,
5. Verbist op 10.336,
6. Lottin op 11.943
...

Kampioenschap:
1. Ugeux 278,
2. Verbist 224,
3. Martin 203,
4. Raus 163,
5. Bouvy 138
...

Babe-box

Xtra

COLUMNS