Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota Gazoo Racing 1-2 in Bahrein; United Autosports claimt eerste WEC LMP2 overwinning

Uitgegeven door Peter Vader • 15 december 2019 09:00 • Print artikel

Toyota Gazoo Racing heeft een één-twee overwinning behaald in Bahrein, waar met de Bapco 8 Hours of Bahrein het FIA WEC-seizoen 2019-20 nu voor de helft is afgewerkt. Een menigte van 38.000 mensen was aanwezig op het Bahrain International Circuit tijdens het weekend, terwijl het land zijn Bahrein National Day-festiviteiten vierde met een verscheidenheid aan entertainment, waaronder populaire muziekartiesten in de WEC Fan Zone.

Bahrain 8 Hours Toyota 1 - 2

Het trio van de Toyota Nr7 met Mike Conway, José María López en Kamui Kobayashi behaalde hun tweede overwinning van het seizoen en pakte het vierde succes van Toyota in Bahrein sinds 2013. Mike Conway speelde in op een incident in de eerste bocht na de start tussen de twee deelnemende auto's die vertrokken waren vanaf de eerste startrij. De auto's van Rebellion Racing, bestuurd door Bruno Senna en Charlie Robertson van Team LNT (Ginetta) raakten elkaar, nadat Robertson spinde en contact maakte met polesitter Senna.
Voor Conway markeerde Bahrein zijn tiende WEC-overwinning in wat ook het zestigste WEC-evenement van Toyota was. Na het startincident gaf de Toyota TS050 HYBRID iedereen het nakijken, want zijn drietal coureurs produceerden onberispelijke stints om zodoende een beslissende overwinning te behalen die hen naar de top van het puntenklassement bracht. Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima pakten de tweede plaats, toen het trio zich terugvocht nadat ze een achterstand hadden opgelopen, door tijdens de openingsronde de aanrijding tussen Senna en Robertson te vermijden. Rebellion Racing veroverde ook een podiumplaats nadat Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato van het Team LNT Ginetta voorbijstak en zodoende op de puntenlijst in de buurt bleef van de Toyota ‘s.
Team LNT beleefde een teleurstellend weekend met allebei de Ginetta ‘s uitgevallen met mechanische problemen. Een schrale troost voor de Britse sportwagenfabrikant was de snelste raceronde van Jordan King.

Overwinning voor United Autosports in LMP2
United Autosports realiseerde voor zichzelf een doorbraak met hun WEC-overwinning in de LMP2-divisie, nadat Paul Di Resta, Filipe Albuquerque en Phil Hanson heel gecontroleerd naar de eindzege reden. Zij wisten hun poleposition van vrijdag, sportief verdiend door Di Resta en Hanson, om te zetten in een klinkende overwinning. Het Britse team werd tijdens de race nauwelijks uitgedaagd en behaalde de maximaal haalbare puntenscore. De overwinning kwam nadat het team vaardigheid en snelheid had getoond tijdens de drie voorgaande rondes in Silverstone, Fuji en Shanghai, maar daar toch de nodige pech had gehad. Kansen op een klasse overwinning kwamen hierdoor steeds in het gedrang. Shanghai-overwinnaars, Antonio Felix da Costa, Anthony Davidson en Roberto Gonzalez behaalden de tweede plaats in Bahrein voor JOTA, om daarmee de leiding te nemen in het LMP2-klassement. Het trio kon het laatste uur in hun Goodyear-geschoeide ORECA-Gibson de overwinning niet pakken, ondanks het feit dat het binnen vijftien seconden na de United Autosports-auto voor zijn laatste pitstop binnenkwam. Het podium werd voltooid door de Jackie Chan DC Racing-auto van Will Stevens, Gabriel Aubry en Ho-Pin Tung. Dit team vocht zich terug van een moeilijke openingsronde, nadat Tung tot achter in het veld terugviel.

De vijfde ronde van het WEC vindt plaats in COTA, Austin (USA), op 22-23 februari 2020.

Uitslag Bahrain 8 Hours:

1st #7 TOYOTA GAZOO Racing 257 laps

2nd #8 TOYOTA GAZOO Racing +1 lap

3rd #1 Rebellion (Senna/Menezes/Nato) +3 laps

4th #22 United Autosports (Hanson/Albuquerque/di Resta) +8 laps

5th #38 JOTA (Gonzalez/Da Costa/Davidson) +8 laps

6th #37 Jackie Chan (Tung/Aubry/Stevens) +9 laps

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS