Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Sergey Sirotkin naar de 24 uur van Le Mans met SMP Racing: "Compleet ander verhaal dan de F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2018 09:02 • Print artikel

Sergey Sirotkin gaat tenminste twee races van het FIA World Endurance Championship rijden. De voormalig Formule 1-coureur komt met SMP Racing in de LMP1 in actie. De Rus die door SMP wordt ondersteund, werd recent bij Williams F1 vervangen door Robert Kubica.

Sergey Sirotkin

De Russische coureur gaat naar alle waarschijnlijkheid in maart zijn debuut maken in de klasse tijdens de 1.000 mijl van Sebring, waar hij dan Jenson Button gaat vervangen. De Brit heeft dat weekeinde verplichtingen voor Honda in het Super GT. Button is dan weer terug in de auto tijdens de 24 uur van Le Mans, waardoor er mogelijk nog een aanpassing in het team komt.

“WEC is geen optie, het is bijna een verplichting”, zei Sirotkin tegen het Engelse Autosport. “Ik kan je bijna garanderen dat je me dit jaar gaat zien racen in het WEC. Ik denk dat het duidelijk is voor welk team en in welke auto. Misschien verder vanaf Sebring en Le Mans zeker.”

De Rus reed al eerder in Le Mans. De coureur debuteerde toen met een Dallara LMP2 van SMP Racing en werd toen 16e in zijn klasse. Toch verwacht de voormalig F1-coureur dat zijn ervaringen hem niet gaat helpen in deze voor hem nieuwe klasse. “Het is een compleet ander verhaal dan de F1, dus ik denk niet dat het me veel gaat helpen”, zei Sirotkin. “Dat is waarom ik denk dat ik voor Le Mans wat races ga doen om de auto beter te leren kennen, te begrijpen en waar aandacht aan te besteden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS