Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Race op Spa-Francorchamps eindigt voor de Cadillac nr. 2 in zware klapper: "Blij dat Earl niet gewond raakte"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 12 mei 2024 09:00

Aan een run voor het podium kwam abrupt een einde met nog 1 uur en 47 minuten te gaan in de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, toen een zware crash de nr. 2 Cadillac V-Series.R uit de strijd haalde.

Cadillac nr. 2

Earl Bamber probeerde de nr. 99 Proton Competition Porsche 963 op het Kemmell Straight in te halen (filmpje crash) voor de derde plaats in de Hypercar-klasse toen er contact werd gemaakt met de nr. 31 WRT BMW M4 GT3. De race op de beroemde F1-omloop in de Belgische Ardennen werd onmiddellijk stilgelegd met een rode vlag.

“Het allerbelangrijkste is dat we blij zijn dat Earl niet gewond raakte bij het incident en is geëvalueerd en ontslagen uit het zorgcentrum”, aldus Mark Stielow, directeur motorsporttechniek van GM. “De constructie van de nr. 2 Cadillac V-Series.R en zijn veiligheidssystemen hebben hun werk gedaan. Earl en Alex Lynn, plus het hele nummer 2 Cadillac V-Series.R-team, leken sterk in de strijd voor een podiumplaats. Volgende maand zullen ze hetzelfde doen tijdens de 24 uur van Le Mans.”

De nr. 2 Cadillac V-Series.R startte als tweede op het 7,004 kilometer lange, twintig bochten tellende circuit van Spa-Francorchamps. Het was de hoogste startpositie in de tien races van het Cadillac Racing FIA World Endurance Championship (WEC). Het was de tweede keer in drie races dat de nr. 2 Cadillac V-Series.R doorging naar de Hyperpole-sessie toen Lynn zich als zevende kwalificeerde tijdens de seizoensopener 10-uursrace in Qatar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS