Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Na 13 jaar autosport stopt Rebellion Racing na de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2020 14:53 • Print artikel

Na 13 jaar stopt Rebellion in de autosport. De afgelopen jaren was het privéteam in de LMP1-klasse de grootste tegenstander van merken als Audi, Porsche en Toyota. Na de komende 24 Uur van Le Mans stopt het merk in de autosport. De reden hiervan is het herzien van de strategie van het exclusieve horlogemerk.

Rebellion Racing

“Motorsport is een mooie bron geweest voor Rebellion”, zegt president van Rebellion, Alexandre Pesci. “De circuits zijn een exceptionele showcase geweest en een belangrijk klankbord voor ons merk met een erg groot publiek. De ‘return on investment’ van deze activiteiten in de motorsport business zijn meer dan naar tevredenheid geweest. We hebben onszelf de tijd gegeven om de contouren van onze business te herdefiniëren, maar het effect van deze beslissing gaat direct gevolgen hebben voor de race-afdeling, zodra het WEC-seizoen eindigt. Dit zijn geen gemakkelijke beslissingen om te nemen en we zijn verdrietig dat we niet in staat zijn om oude verplichtingen na te komen voor de jaren die komen.”

De directeur van het horlogemerk Boudhadra spijt het dan ook dat het niet tot een samenwerking met Peugeot gaat komen. “De strategie van het merk Rebellion Corporation moet wijzigen!”, aldus de CEO van Rebellion Corporation, Calim Boudhadra. “De 24 Uur van Le Mans 2020 gaat onze laatste race zijn en we gaan er een moment van eer van maken om dit endurance-avontuur met een positieve noot te eindigen en wat al een excellent record aan prestaties is verrijken. We willen onze partners bedanken voor het vertrouwen in ons en voor het samen opnemen van zoveel uitdaging met 'rebelse spirit'. Als een privéteam zijn we trots om die pagina in de motorsport geschreven te hebben. Ik heb het vertrouwen dat Peugeot in de WEC een groot succes in de toekomst gaat zijn, waarvan het mij spijt dat ik niet aanwezig ben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS