Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: G-Drive en TDS Racing gaan in beroep tegen de diskwalificatie in de 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2018 16:16 • Print artikel

TDS Racing en G-Drive Racing zijn in beroep gegaan tegen de diskwalificatie van de 24 Uur van Le Mans. De Oreca van G-Drive met Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov verloren de overwinning in de LMP2-klasse nadat tijdens de technische keuring na de wedstrijd werd vastgesteld dat de teams een brandstof-restrictor gebruikten die niet aan de vereisten voldeed.“Beide teams zijn van mening dat ze de geldende regels hebben gerespecteerd en zijn echt teleurgesteld over het besluit van de stewards”, zo laat TDS, die de inzet van beide auto’s verzorgt, in een statement weten. Het Franse team wil dan ook dat de beslissing heroverwogen wordt en laat de zaak voorkomen bij het FIA International Court of Appeal.

Vergne, Pizzitola en Rusinov domineerden de wedstrijd op het Circuit de la Sarthe in hun klasse en hadden maar liefst twee ronden voorsprong. Later bleek dat het team, net als TDS Racing, een voordeel van 6-8 seconden bij elke pitstop hadden. Door een afzonderlijk bevestigd onderdeel, werden de auto’s met een hogere snelheid bijgevuld dan toegestaan.

Met de diskwalificatie van de twee auto’s zijn Nicolas Lapierre, Andre Negao en Pierre Thiriet de voorlopige winnaars in de Signatech Alpine A470 Gibson. Ook laten G-Drive en TDS in de statement weten geen verder commentaar te geven tot de procedure voorbij is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS