Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Keert Peugeot terug in het endurance racen? Samenwerking met Oreca en Rebellion?

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2019 14:10 • Print artikel

Peugeot keert mogelijk terug in de topklasse van het endurance racen. Het Franse automerk overweegt om met een door Oreca gebouwde auto in actie te komen, waarbij de operatie door Rebellion Racing wordt uitgevoerd.

Peugeot 908 HDI LMP1 RX foto Peter Vader

Volgens het Franse Le Maine Libre is de Franse autofabrikant in gesprek over een mogelijke deelname in de nieuwe klasse van het FIA World Endurance Championship. Deze klasse doet in het seizoen 2020/21 haar intrede. Het is onwaarschijnlijk dat Peugeot met een fabrieksprogramma komt, zoals ze dat voorheen met de 908 deed. Een beslissing over een deelname door de fabrikant moet voor het einde van het jaar vallen, om zodoende op tijd klaar te zijn voor het tweede seizoen, waarin de hypercars deelnemen in het kampioenschap. Het partnerschap zou kunnen beginnen met het leveren van een motor voor de huidige Rebellion R13 LMP1, welke nog in 2020/21 aan de start mogen komen.

Peugeot 908 HDI LMP1 RX foto Peter Vader

Peugeot trok de stekker in 2012 uit haar LMP1-programma en richtte zich op haar herstel en had reeds succes in andere autosportklassen zoals de Dakar, rallycross en TCR. In 2017 leek het Franse merk terug te keren naar de LMP1, maar besloot zich uiteindelijk toch te richten op de rallycross. Hieruit trok Peugeot zich terug nadat er vertragingen waren in de overstap naar het elektrisch racen.

Peugeot 908 HDI LMP1 RX foto Peter Vader
Een Rebellion-Peugeot by Oreca in 2020, toekomstmuziek?

Hoewel de autofabrikant niet denkt aan een fabrieksteam, is het wel een stap voorwaarts voor de FIA en ACO. Zij hebben nu een derde autofabrikant, na Aston Martin en Toyota, aan de klasse verbonden. Eerder was er nog sprake van een deelname door Porsche en McLaren, maar vanuit deze partijen lijkt de interesse afgezwakt.

Peugeot 908 HDI LMP1 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS