Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

KALENDER: Coureurs en fans kunnen opgelucht adem halen, samenloop F1 en FIA WEC voorkomen

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2018 16:01

De datums van de ronden van Fuji en Shanghai in het FIA World Endurance Championship-seizoen 2019/20 zijn aangepast. Hierdoor worden een aantal belangrijke samenlopen op de motorsportkalender voorkomen. In de laatste versie van de kalender die door de FIA Endurance Commission is onthuld, zijn de deze twee races met een week verplaatst.

FIA logo

In de eerdere versie was er een overlapping tussen de Grand Prix van Suzuka en de 6 uur van Fuji. Daarbij was ook de Petit Le Mans voor het tweede jaar op rij in hetzelfde weekend. Hierdoor hadden vele coureurs in het kampioenschap tussen één van de twee races moeten kiezen. De wedstrijd in Japan van het FIA WEC is nu van 13 oktober naar 6 oktober verplaatst.

Door de verplaatsing van de race in Fuji, kan de 4 uur van Shanghai van 17 november naar 10 november verplaatst worden. Hierdoor wordt een samenloop met de Braziliaanse Grand Prix en de Macau Grand Prix voorkomen. Deze vielen in eerste instantie in hetzelfde weekend. De wedstrijd in Silverstone daarentegen valt nog steeds samen met de Grand Prix van België en de Blancpain GT Series finale op de Nürburgring. De terugkeer van het FIA WEC op het circuit van Interlagos lijkt samen te gaan vallen met de Bathurst 12 Hours, ondanks dat er nog geen datum is bekend gemaakt voor de Australische race, die traditioneel de opening van het GT-seizoen is.

“Onze kalender voor het 2019-2020 seizoen bevat een aantal locaties en racelengten die we aangekondigd hebben in Silverstone”, reageerde FIA WEC-directeur Gerard Neveu. “Maar volgende op de publicatie van de F1-kalender, hebben we twee data aangepast. Het grote voordeel hiervan is dat we nu de samenloop voorkomen van zowel de IMSA Petit Le Mans als de Macau GT evenementen, wat een bonus is voor de deelnemers en de fans van het endurance racen over de hele wereld.” De aangepaste kalender moet overigens nog goedgekeurd worden door de FIA World Motor Sport Council. Zij komen op 12 oktober bijeen in Parijs.

2019-20 FIA World Endurance Championship Schedule:
1 Sept. – 4 uur van Silverstone
6 Okt. – 6 uur van Fuji
10 Nov. – 4 uur van Shanghai
14 Dec. – 8 uur van Bahrein
1 Feb. – 6 uur van Sao Paolo
Maart – 1000 Mijl van Sebring (nog aan te kondigen)
2 Mei – 6 uur van Spa
13-14 Juni – 24 uur van Le Mans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS