Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jeroen Bleekemolen naar FIA WEC met Project1-Porsche 911 RSR: "Heel blij met deze kans"

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2019 16:38 • Print artikel

Jeroen Bleekemolen komt komend seizoen 2019-2020 uit in het FIA World Endurance Championship. De coureur uit Aerdenhout zal samen met de Amerikaan Ben Keating en de Braziliaan Felipe Frage plaatsnemen in de #57 Porsche 911 RSR van het Duitse team Project1. De drie coureurs kennen elkaar goed en deelden tijdens de meest recente 24 uur van Le Mans al een Fort GT met elkaar. "Voor mij kwam dit niet helemaal als een verrassing", zegt Jeroen Bleekemolen vanuit Zandvoort waar hij dit weekend met Zakspeed een thuiswedstrijd rijdt in de GT Masters. "Achter de schermen waren we al even bezig, maar het is toch nog vrij laat tot stand gekomen."

Jeroen Bleekemolen


De eerste race in het FIA WEC staat namelijk al over drie weken op het programma als de 4 uur van Silverstone wordt verreden. Bleekemolen, Keating en Fraga misten onlangs de officiële FIA WEC testdagen, op dat moment was de deal nog niet rond. "We gaan komende week nog twee dagen testen. Alle drie hebben we nog niet in deze auto gereden, maar na die twee dagen moeten we er wel klaar voor zijn."

Bleekemolen was al op de hoogte dat Ben Keating iets anders wilde gaan doen na zes jaar in de IMSA. "In eerste instantie zou dat in de European Le Mans Series, de ELMS, zijn, maar Ben werd niet zo lang geleden door Project1 benaderd. Zij hadden natuurlijk ook gezien dat we het goed deden bij de 24 uur van Le Mans." In de Ford GT kwamen Bleekemolen, Keating en Fraga als winnaar over de streep in de GTE-Am klasse, maar vanwege een net iets te grote brandstoftank werd het team gediskwalificeerd. Hierdoor ging opmerkelijk genoeg Project1 met de overwinning aan de haal.

Jeroen Bleekemolen

"Ik ben heel blij met deze kans", vertelt Bleekemolen. "We weten dat we samen sterk zijn. En er zijn in de autosport maar weinig klassen waar je voor een officieel wereldkampioenschap rijdt. De F1, rally, rallycross, WEC, zo veel zijn er niet. Dus dan is het heel mooi om voor een wereldtitel te kunnen strijden."

Bleekemolen hoopt het WEC te gaan combineren met de IMSA in Amerika. "Ik rij nu tien jaar in Amerika en wil daar graag blijven racen, daar voel ik me uitstekend thuis. Het grote voordeel is dat er geen races van de IMSA en het WEC met elkaar samenvallen."

Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Max Verstappen, eat your heart out!
Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS