Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jeroen Bleekemolen met een Ford GT naar de 24Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2019 18:27 • Print artikel

Het gaat dit jaar tijdens de 24 uur van Le Mans voor het eerst gebeuren. De Ford GT gaat uitkomen in de GTE-Am. Op de voorlopig inschrijvingslijst staat de auto namelijk bij het team van Keating Motorsport. Ben Keating gaat samen met Felipe Fraga en Jeroen Bleekemolen het evenement rijden.

Start Le Mans 2018


De Amerikaan Keating kwam de afgelopen jaren met diverse merken auto’s op het Circuit de la Sarthe in actie.

Wat betreft de Ford GT. Die kwam de afgelopen jaren alleen met Chip Ganassi Racing in de GTE-Pro uit. In 2015 kwam Keating met een SRT Viper GTS-R naar Le Mans, waarna hij twee jaar op rij met een LMP2 reed. Vorig jaar ging de coureur/teameigenaar terug naar de GTE-Am en kwam hij met de Ferrari van de Risi Competizione in actie. Dit jaar wordt het dus een Ford.

In totaal zijn er op de voorlopige lijst 42 inschrijvingen bevestigd, waarmee 70% van het veld bekend is. Voor de race zijn er nu nog 18 plekken beschikbaar. Afwezigen op de lijst zijn de Ginetta’s in de LMP1-klasse. Deze auto’s kwamen dit seizoen überhaupt al weinig in actie. Bij de resterende LMP1-teams zijn er overigens weinig verassingen. Alleen ByKolles heeft nog niet alle coureurs bevestigd. Bij DragonSpeed komt Renger van der Zande in actie.

Naast de twee Nederlanders staat ook Racing Team Nederland op de lijst met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries. Voor De Vries gaat het zijn debuut worden bij de belangrijkste endurance-klassieker van het jaar. Ho-Pin Tung komt wederom met Jacky Chan DC Racing in actie. Nick Catsburg is in de GTE-Pro door BMW bevestigd, waarbij de overige coureurs nog in te vullen zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS