Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Giedo van der Garde: "Eén van de belangrijkste kampioenschappen in de autosport en wij hebben..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 15 mei 2019 12:50 • Print artikel

Het eerste en enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship kondigde dinsdag aan dat het ook in 2019/20 aan de start zal verschijnen van het wereldkampioenschap FIA WEC, maar met een nieuwe auto en een nieuw technisch team. Racing Team Nederland racet in het seizoen 2019/20 met een Oreca ingezet in samenwerking met TDS. Dit Franse team behaalde al talrijke overwinningen en titels in de enduranceracerij en heeft veel ervaring met de Oreca. De coureurs van Racing Team Nederland blijven Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries.

Giedo van der Garde en Nyck de Vries


“Ik kijk, om te beginnen, enorm uit naar de komende 24 uur van Le Mans", meldde Giedo van der Garde. "Tijdens de afgelopen races in Shanghai, Sebring en Spa waren we vaak erg snel, en ik hoop dat zich dit op Le Mans vertaalt naar een mooi resultaat."

"Daarna beginnen we aan een nieuw avontuur; het FIA WEC is één van de belangrijkste kampioenschappen in de autosport en wij hebben in ons eerste jaar heel veel progressie geboekt. Ik verheug me dan ook al op 2019/20!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS