Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

G-Drive Racing terug in de FIA WEC tijdens de 6 uur van Spa; Job van Uitert rijdt samen met toppers Vergne en Rusinov

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2019 14:04 • Print artikel

G-Drive Racing is opgenomen op de inschrijvingslijst voor de 6 uur van Spa. Het circuit wordt voor de tweede keer tijdens het superseizoen van het FIA World Endurance Championship bezocht en is de laatste wedstrijd voor de afsluiter in Le Mans. Op de lijst staan totaal 35 inschrijvingen.Het Russische team komt met de Oreca 07 Gibson in actie in de LMP2-divisie en zet Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Job van Uitert in. Het team behaalde vorig jaar in Spa de overwinning. Het team dat de auto inzet, TDS Racing, heeft een aanpassing van haar eigen line-up toegepast. Norman Nato vervangt Loic Duval. Duval rijdt tijdens de eerste DTM-race van het seizoen in hetzelfde weekend in Hockenheim voor Audi.

ByKolles Racing is terug op de LMP1-grid, nadat zij de race in Sebring miste. Dit kwam door een wissel van motorleverancier. De Nissan-motor werd door het Oostenrijkse team vervangen door de Gibson. Alleen Tom Dillman is vooralsnog als rijder bevestigd. Overigens keert Andre Lotterer terug in de Rebellion-auto, nadat hij verplichtingen had bij zijn Formule E-team. Renger van der Zande is niet aanwezig. Hij wordt bij DragonSpeed vervangen door James Allen. Bij SMP Racing neemt Brendon Hartley de plek van Jenson Button weer in, die verplichtingen in Japan heeft.

Wat betreft de overige Nederlanders, zijn er naast Renger van der Zande geen wijzigingen. Klik HIER voor de volledige entry list.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS