Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Frits van Eerd is ontzettend blij met zege: "Het voelt nog een beetje onwerkelijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2019 17:10 • Print artikel

Racing Team Nederland is vandaag teruggereisd vanuit Japan, waar het gisteren de 6 Hours of Fuji in de LMP2 won, de tweede race van het 2019/20 FIA World Endurance Championship. Het was de eerste overwinning voor een Nederlands team in de historie van het wereldkampioenschap. De drie coureurs van Racing Team Nederland - Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries - vlogen vandaag vanuit Tokio terug naar Amsterdam waar ze tevreden terugkeken op hun sensationele race op het circuit van Fuji aan de voet van de gelijknamige berg.

Racing Team Nederland wint 6hFuji podium


Frits van Eerd: “Het voelt nog een beetje onwerkelijk. Vooraf droomde ik ervan dat we dit seizoen voor het eerst een keer op het podium zouden staan. Dat lukte ons vorige maand meteen in de openingsrace in Silverstone. Nu hebben we in Japan zelfs gewonnen en gaan we ineens aan de leiding aan het wereldkampioenschap. We hebben in Fuji denk ik een geweldige race gereden. De auto was snel, de strategie was perfect en we maakten geen enkele fout. We reden de hele race om de podiumposities en toen in de slotfase duidelijk werd dat we zelfs konden gaan winnen, werd het natuurlijk superspannend. Ik ben echt ontzettend blij; dit succes pakt niemand ons ooit nog af.”

Racing Team Nederland gaat na twee races aan de leiding in de LMP2-klasse van het wereldkampioenschap. De derde race is de 4 Hours of Shanghai. Hoewel Frits van Eerd aanvankelijk niet aan die race kon deelnemen (en daarom vervangen zou worden door Job van Uitert, die op Silverstone inviel voor Nyck de Vries), heeft hij inmiddels besloten tóch in China te rijden. De 4 Hours of Shanghai wordt verreden op zondag 8 november.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS