Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: James Glickenhaus toont renders van de Hypercar die het gevecht met Aston Martin en Toyota moet aangaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 september 2019 11:37

Scuderia James Glickenhaus heeft de eerste renders vrijgegeven van haar nieuwe raspaardje, waarmee het merk wil gaan rijden in de nieuwe Hyperklasse van het FIA World Endurance Championship. Daarmee wordt Glickenhaus de derde fabrikant die naast Aston Martin en Toyota gaat deelnemen aan de klasse die de LMP1 vervangt na dit seizoen.

Glickenhaus 007
De auto krijgt de naam Glickenhaus 007 mee en gaat bij Podium in Italië gebouwd worden. De aandrijving van de auto wordt een 3-liter twin-turbo V6. In tegenstelling tot Aston Martin en Toyota krijgt de auto geen hybride systemen. Het Amerikaanse bedrijf wil nog niet zeggen wie de motor gaat leveren. De geruchten gaan echter dat dit Alfa Romeo gaat worden. De kleurstelling heeft namelijk weg van de auto waarmee het Italiaanse merk in de jaren ’70 op Le Mans reed. Ook de velgen van de auto hebben veel weg van die van de autofabrikant. En het wil geen toeval dat dit type motor, waarmee de Glickenhaus gaat rijden, ook in productie is in Milaan.

Glickenhaus 007
Overigens gaat het Amerikaanse bedrijf de auto ook beschikbaar stellen aan klantenteams en moet er op termijn ook een straatlegale versie van de 007 gaan komen. Komende winter is het plan om de eerste auto gereed te hebben, waarna in de zomer de auto gaat testen voor het FIA WEC-seizoen wat in september gaat starten.

Glickenhaus 007

Glickenhaus 007

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS