Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Ford GT's met vier speciale kleurstellingen naar Le Mans, ook de livery race-auto Jeroen Bleekemolen

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2019 15:01 • Print artikel

Ford heeft vier speciale liveries onthuld voor haar GTE-Pro auto’s tijdens de 24 uur van Le Mans. De race op het Circuit de la Sarthe is het afscheid van de Ford GT. De ontwerpen grijpen terug op de successen die het Amerikaanse merk vierde tijdens de legendarische race met de Ford GT40 in de jaren 60 en met de Ford GT in 2016.

24H of Le Mans Ford GT's livery Jeroen Bleekemolen
Eerder bevestigde de autofabrikant al dat de endurance-race de laatste gaat worden met de Ford GT. De auto, die 16 raceoverwinningen behaalde in de laatste 3,5 jaar competitie. De Ford met het nummer 66 van Stefan Mücke, Oliver Pla en Billy Johnson krijgt een zwart ontwerp dat afgeleid is van de Ford GT40 Mk. 2 van de winnende auto van Bruce McLaren en Chris Amon, waar direct mee gewonnen werd in 1966.


De auto van Andy Priaulx, Harry Tincknell en Jonathan Bomarito, met het nummer 67, gaat in de kleuren van de Ford Mk. IV rijden van Dan Gurney en AJ Foyt, die in 1967 wonnen op het Circuit de la Sarthe.


De auto met het nummer 68 van Dirk Muller, Joey Hand en Sebastian Bourdais krijgt de kleuren uit 2016, de kleuren waarmee in 2016 werd gewonnen. Het ontwerp werd al gebruikt tijdens de race van Mid-Ohio, meetellend voor de IMSA WeatherTech SportsCar Championship.


De auto met het startnummer 69 krijgt het ontwerp van de Ken Miles/Denny Hulme GT40 die als tweede over de finish kwam tijdens de 1-2-3 in 1966. Deze auto gaat gedeeld worden door Scott Dixon, Ryan Briscoe en Richard Westbrook.


Dit jaar rijdt Keating Motorsports voor de eerste keer met een Ford GTE in de GTE-Am klasse. Deze auto waarmee onder andere Jeroen Bleekemolen gaat rijden, rijdt in een speciale Wynn’s livery.


“In 2016 keerde Ford terug naar Le Mans om de 50e verjaardag van onze ongelofelijk overwinning kracht bij te zetten en we vierden dat op de best mogelijke manier door de race te winnen”, reageerde Bill Ford, executive voorzitter van de Ford Motor Company. “Om op dat podium te staan namens de medewerkers was een trots moment voor mij en ik kijk er naar uit om dit jaar terug te keren naar Le Mans om het team te ondersteunen als we richting de laatste race van dit hoofdstuk gaan.”

“De Ford GT werd gecreëerd om Ford terug te brengen naar de wereld van het GT endurance-racen”, voegt Ford Performance directeur Mark Rushbrook daar aan toe. Dit fabrieks Ford GT-programma was een groot succes voor ons merk en we genoten van de vele uitdagingen die op onze weg zijn gekomen gedurende dit vierjarige programma. Le Mans is niet helemaal het einde voor het fabrieksprogramma, omdat we nog meer IMSA WeatherTech SportsCar Championship races in 2019 te gaan hebben.”

Alle liveries gaan debuteren tijdens de testdag dit weekend in Le Mans, voordat de auto’s in het weekend van 15-16 juni aan de start komen in Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS