Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Formule 2-kampioen Nyck de Vries gaat testen met de Toyota LMP1 in Bahrein!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2019 12:44 • Print artikel

De onlangs tot Formule 2-kampioen gekroonde Nyck de Vries zal voor het eerst een LMP1-auto testen in de rookietest van het World Endurance Championship in december met Toyota. De nieuwe Mercedes Formule E-coureur, al een WEC-regulier bij het Racing Team Nederland LMP2-team, is één van de vier coureurs die door de WEC wordt genoemd voor de eendaagse test die zal plaatsvinden op de zondag na de acht uur durende Bahrein-race.

Nyck de Vries Toyota LMP1 test

Veelbelovend gezelschap
De Vries wordt vergezeld door fabrieks BMW-coureur Mikkel Jensen, de rijzende LMP2-ster Job van Uitert en Blancpain GT Series-racer Vincent Abril. Elke coureur wordt na de test toegewezen aan één van de vier titel winnende teams uit het seizoen 2018/19. Jensen, die dit jaar heeft geracet in de Intercontinental GT Challenge en de Europese Le Mans-serie, sluit zich aan bij de Signatech Alpine LMP2-ploeg, terwijl Van Uitert en Abril zullen deelnemen aan de test voor respectievelijk de fabrieks-Porsche en Proton Competition GTE-teams.

Veel topnamen in WEC
WEC CEO Gerard Neveu zei tegen autosport.com: "Het was zeer de moeite waard om de vooruitgang van onze 'rookies' van voorgaande jaren te zien. Het perfecte voorbeeld hiervan is Thomas Laurent. Tegenwoordig een Toyota Gazoo Racing reservecoureur, na het testen van de LMP1-auto in Bahrein in december 2017."Endurance-races bieden lange en succesvolle race-carrières voor degenen die ervoor kiezen, zoals is aangetoond door de aanwezigheid van zo veel topnamen in de WEC. "Een volledige lijst met WEC-rookietests voor Bahrein zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS