Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford sluit een klantenprogramma voor de Ford GT in het FIA WEC niet uit: "Logisch om ergens een brug te bouwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 maart 2018 11:28

Ford sluit een klanten GT-programma in de toekomst niet uit. Een stap naar een dergelijk programma kan een mooie brug zijn naar uiteindelijk een prototype competitie, zo laat motorsport directeur Mark Rushbrook weten. De fabrikant is tot en met 2019 verbonden aan het FIA World Endurance Championship, maar kijkt naar de mogelijkheden om in de LMP1 te stappen. Op dit moment lopen de discussie voor een gezamenlijk platform voor deze prototypes met de DPi. Deze regels moeten in 2021 in werking treden.

Ford GT

De kersverse directeur van Ford Performance Global Motorsports, Mark Rushbook, onthult nu dat ze kijken naar een verlenging van het fabrieksprogramma met Ford Chip Ganassi Racing of potentieel het programma openen voor klantenteams. “We hebben zes GT-racewagens. Er is een toekomst voor deze auto’s na 2019,” zei de Amerikaan tegen Sportscar365. “Het is logisch om ergens een brug te bouwen, of als een fabrieksprogramma, of als een klantenprogramma.”

De Ford Motorsport-directeur bevestigde dat men overwoog om dit jaar een GTE-Am project te ondersteunen in de 24 uur van Le Mans. Uiteindelijk koos men er voor om zich volledig op haar eigen vier Ford GT's te focussen. Het gerucht gaat dat Ford in een vergevorderd stadium is geweest met een Amerikaanse gentleman coureur voor een eenmalige race, waarbij het klantenprogramma door Chip Ganassi Racing ondersteund moest gaan worden.

“Het was redelijk recht-toe-recht-aan geweest om wat auto’s in de GTE-Am in te zetten,” zei Rusbrook. “Veel mensen kwamen naar ons toe en zeiden: ‘Hey, geef ons een auto en we gaan er mee racen’. Het is duidelijk dat het WEC-team en IMSA-team samenkomen, dat al onze wereldwijde middelen gebruikt worden voor deze vier auto’s. Om een vijfde of zesde auto in te zetten was te veel geweest en had onze focus van de pro-afdeling afgehaald.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS