Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari heeft interesse in een Hypercar voor Le Mans: "Een sterke link met..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 december 2018 09:21 • Print artikel

De nieuwe regels voor de Hypercars in het FIA World Endurance Championship heeft de interesse van Ferrari gewekt, zo zegt de racedirecteur van de GT- en Corse Cliente-afdeling van het merk, Atonello Coletta. Met name de sterke link met de productieauto’s maakt het aantrekkelijk voor het Italiaanse sportwagenmerk.

LaFerrari
Gaan we de opvolger van LaFerrari als Hypercar in Le Mans zien?

De Italianen behoorden bij de oorspronkelijke zes fabrikanten die betrokken waren bij het formeren van de regels voor deze nieuwe top-klasse in het FIA WEC. In Maranello evalueert men een eventuele stap naar deze klasse, maar is een besluit nog niet genomen. Coletta wil dan ook niet bevestigen dat men met een mogelijk WEC-project is gestart. Als Ferrari instapt, bouwt men voor het eerst sinds de jaren 90 een prototype. Toen kwam men in actie met de 333SP.

“Zoals je je kunt voorstellen, sinds de regels op 5 december zijn goedgekeurd, analyseren we op het moment alles om te begrijpen of er ruimte is voor zo’n soort project”, zegt de Italiaan tegen Endurance-info. “Het is duidelijk dat we interesse hebben doordat de regels een sterke link hebben met de productieauto’s en de raceauto’s. Iets wat altijd een sleutel is geweest voor een merk als Ferrari.” Ferrari werkt op het moment aan een vervanger voor haar LaFerrari. De huidige hypercar van het merk, die in 2021 vervangen moet worden. Coletta zou bij de dialoog binnen het bedrijf om een hypercar te bouwen betrokken zijn.

Wanneer men besluit om in de klasse te stappen, bestaat er de mogelijkheid dat men dezelfde weg volgt als met de 333SP. Deze werd door Dallara gebouwd en aan diverse privateerteams werd aangeboden. Naast Ferrari overwegen ook Toyota, Aston Martin en McLaren een stap naar de nieuwe klasse die in 2020/21 haar debuut moet maken. Waarbij de komst van Ferrari en McLaren mogelijk een jaar later pas komt. Porsche en Ford lijken inmiddels uit de besprekingen met de FIA en ACO gestapt te zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS