Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DEELNEMERSLIJST - 24 uur van Le Mans 2019: 42 van de 60 deelnemers zijn bevestigd!

Uitgegeven door Peter Vader • 11 februari 2019 17:03 • Print artikel

De Automobile Club de l'Ouest heeft 75 aanmeldingen ontvangen om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans in 2019. Van de 60 deelnemers die om drie uur 's middags van start gaan, heeft de selectiecommissie de 42 automatische uitnodigingen al bevestigd en die lijst is nu beschikbaar. De volgende stap is gepland op 1 maart, de release van de officiŽle deelnemerslijst voor de 87ste editie van de race, de grande finale van het World Endurance Championship Super Season 2018-2019. Drievoudig winnaar Hurley Haywood zal dienen als Grand Marshal.

Poster 24 Uren Le Mans 2019

Veel belangstelling
Met nog vier maanden te gaan voor de race trekt de '24 Hours of Le Mans' een enorme hoeveelheid belangstelling. De Automobile Club de l'Ouest heeft 75 aanmeldingen ontvangen voor de 87ste editie van de grootste endurance race ter wereld. Tijdens een vergadering vorige week bevestigde de selectiecommissie al 42 deelnemers.

Deze lijst bevat de 34 deelnemers aan het World Endurance Championship Super Season 2018-2019 en de acht deelnemers, die zijn uitgenodigd dankzij hun resultaten in de 24 Hours of Le Mans, in de Europese Le Mans Series en of het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2018 (zie onderstaande presentatie). De vier uitnodigingen uit de Asian Le Mans Series worden op 24 februari, na de laatste ronde in Sepang, bekend gemaakt.

WEC finale†
De 24 Hours of Le Mans zullen voor het eerst de finale van het FIA World Endurance Championship-seizoen zijn. Omdat de Asian Le Mans Series eind februari ten einde loopt, zal het aankondigingsschema voor Le Mans van dit jaar in twee fasen plaatsvinden. Op 1 maart wordt de officiŽle lijst van 60 deelnemers voor de finale van het superseizoen volledig bekend gemaakt, waarbij ook de namen van de tien reservecoureurs worden onthuld.

Van de 75 ontvangen aanvragen moet het selectiecomitť veertien extra uitnodigingen honoreren (naast de vier uit de Aziatische Le Mans Series), tien reservewagens aanwijzen en vijf aanvragen afwijzen, vůůr 1 maart aanstaande.


Voorlopige deelnemerslijst 24 Uren van Le Mans 2019:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS