Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Baanrecord Fernando Alonso, Van der Zande op P7 en tegenvaller Racing Team Nederland + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2019 09:32 • Print artikel

Fernando Alonso heeft de pole position voor de 1.000 Mijl van Sebring gepakt. De Toyota-coureur deed dit met een nieuw baanrecord op het circuit dat dit weekend debuteert in de FIA World Endurance Championship. Met een tijd van 1.40,124 was de Spanjaard bijna vier seconden sneller dan Marcel Fassler in de Audi R18 e-tron quattro in 2013.

Toyota FIA WEC Sebring

De Toyota nummer 8 staat daarmee alweer voor de vierde keer op de eerste startpositie in het superseizoen, met een gemiddelde tijd van 1.40,142. En daarmee waren Alonso en Kazuki Nakajima een halve seconde sneller dan teamgenoten José María López en Mike Cownay. Alonso was beduidend sneller dan Conway. Lopez en Nakajima waren daarna aan elkaar gewaagd. De SMP Racing met het startnummer 17 start vanaf positie 3, gevolgd door de Rebellion Racing met nummer 3. Egor Oruzhev en Stephane Sarrazin volgden de Toyota’s met een tijd van 1.42,730. Waarmee zij ruim twee seconden langzamer waren. DragonSpeed, het team van Renger van der Zande start vanaf plek 7.

In de LMP2 ging de pole position naar het team van Ho-Pin Tung, Jackie Chan DC Racing. De tweede positie was eveneens voor het Chinese team, gevolgd door de Signatech Alpine. Racing Team Nederland kende een ongelukkige sessie. Het Nederlandse team werd de tijden afgenomen voor het overschrijden van de snelheid in de pitsstraat.

Uitslag kwalificatie 1000 Mijl Sebring

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS