Karting • KNAF

Jong geleerd, is oud gedaan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2015 09:31 • Print artikel

De jonge talenten van Redeker starten het seizoen goed in Eindhoven. Afgelopen weekend stond het Circuit de Landsard in het teken van de opening van het Nederlands Kampioenschap twee-takt. Het team van Redeker stond met meerdere jonge talenten aan de start. Elke race belichten we een paar karters uit het Redeker Kartteam. Ditmaal Dani van Dijk en Senna Rodijk in de Micromax klasse en Beau Heijmans bij de Minimax. Gedurende het weekend kregen de jonge talentjes te maken met verschillende leervolle situaties waaronder regen.

Dani van Dijk

De vanuit de viertakt doorgestroomde Dani van Dijk rijdt voor het eerst het volledig Micromax seizoen. In de wintercup liet Van Dijk al zien dat hij met de top mee kon strijden en regerend kampioen Justin Polman het zeer lastig kon maken. Ook dit weekend toonde hij zijn kwaliteiten door als tweede in het dagklassement te eindigen met drie tweede plaatsen in de races, ondanks dat Dani een korte tijd geleden nog een crash had.

“Twee weken geleden ben ik over de kop gegaan bij een training. Hierbij heb ik een kneuzing opgelopen in mijn rug. ”vertelt Dani. “Maar toch verliepen de wedstrijden van heel goed. De eerste twee races waren wel een beetje saai. Normaal ben je met meerderen aan het vechten en nu waren we met z’n tweeën en reden we bij de anderen weg. De laatste race was spannend waarbij ik constant druk had van achter.” Door de goede resultaten zijn de ambities ook hoog. “Ik wil dit seizoen graag bij de top eindigen, het liefst eerste. Dit weekend heb ik geleerd te knokken en hard en laat te remmen. Graag wil ik dan ook Pierre Redeker, m’n vader (tevens monteur), moeder en opa bedanken.”

Daarnaast kwam ook Senna Rodijk voor Team Redeker in de Micromax klasse uit. Ondanks het goede rijden van Senna lieten de resultaten een ander verhaal tonen. “Bij de eerste race liep de start helemaal mis.” blikt Senna terug. “Daarna verloor ik nog een paar plekken, omdat mijn motor niet goed liep en kwam ik als twaalfde over de finish. Ook in de tweede race was dit het geval. De motor liep nog steeds niet goed en werd ik zestiende.”

Daarna werd het euvel verholpen en toonde Senna de nodige girlpower: “Bij de derde en laatste race liep de motor wel goed en met de goede start die ik had ben ik van de zestiende plek terug gereden naar de zesde plaats. Dat ging heel goed en ik had veel mooie inhaalacties.”

Uiteindelijk werd zij als elfde in de dagklassement geëindigd en vijfde rookie, maar kijkt nu al naar boven. “We helpen elkaar veel en ik wil graag de top drie bereiken. Ook dit weekend heb ik weer waardevolle ervaring opgedaan. Ik ben zo goed mogelijk bezig met de sport en daarnaast bij de start goed opletten en alles in de gaten houden. Zo moet ik zelf op de lampen letten in plaats van te reageren op de anderen, want dan verlies je veel plaatsen. Graag wil ik het team en m’n sponsors bedanken voor hun steun.”

Bij de Minimax reed Beau Heijmans een sterk weekend. Gedurende de kwalificatie en de wedstrijden liet hij een stijgende lijn zien in resultaten om uiteindelijk als vierde in het dag klassement te eindigen. “In de kwalificatie ging het op zich wel goed met een achtste tijd. In het begin zat ik er goed bij, maar later gingen anderen onder mijn tijd door“, verteltde Beau Heijmans. ” Bij de eerste race was de eerste helft goed, maar werd het daarna wat minder en werd ik vijfde. De tweede race ging weer een stapje beter en werd ik vierde nadat ik bijna er nog af was gereden. De laatste race was super. Had een goede start en kon gelijk goed weg komen en een gat slaan. Het gat schommelede constant heen en weer, maar ik kon de derde plaats behouden.”

Beau liet zien dat hij sessies sterk kan beginnen, maar valt later soms wat terug. “In dit weekend heb ik geleerd dat ik tijdens de races goed moet blijven concentreren. Aan het eind van de races werd dat minder. De laatste race ging dat al goed. Dit seizoen wil ik eindigen in de top 3 en daarbij krijg ik hulp van teambaas en coach Pierre Redeker en m’n vader die ik dan ook wil bedanken.”

De volgende wedstrijd van het NK vindt plaats op circuit van Berghem in het weekend van 25 en 26 April.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS