Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Nelson Piquet Jr. langzaam maar zeker gezuiverd van Crashgate

Uitgegeven door Dirk Kempen • 10 juni 2015 09:57 • Print artikel

Groot nieuws van het Indy Lights team Carlin, Nelson Piquet Jr. maakt zijn debuut in de raceklasse. De voormalig Renault F1-coureur rijdt op 13 en 14 juni beide races in het voorprogramma van de Indy Grand Prix of Toronto.


Piquet Jr., die momenteel de Formule E ranglijst leidt, vervangt Max Chilton. Chilton komt uit voor Nissan in de LMP1 klasse tijdens de 24 uren van Le Mans. Piquet Jr. is na zijn Formule 1carrière uitgegroeid tot een van de meest succesvolle all-round coureurs. De Braziliaan won één NASCAR Nationwide race en twee NASCAR Truck Series races in 2012 en 2013. In het Global RallyCross kampioenschap stond hij in 2014 en 2015 vijf maal op het podium. Tot slot is de 29-jarige coureur tweevoudig racewinnaar in de Formule E.

"Ik kijk erg uit naar mijn Indy Lights-debuut met Carlin," sprak de Braziliaan. "Ik heb in veel verschillende raceklassen geraced de afgelopen jaren en ook dit wordt een mooie ervaring. Singleseaterracen is mijn passie, dus de races in Toronto worden spannend." Piquet Jr. heeft nooit eerder voor Carlin gereden. Trevor Carlin sprak: "We kennen Nelsinho vooral als tegenstander, maar hij is erg snel op stratencircuits dus ik weet zeker dat hij het maximale uit de auto zal halen."

Profiteer NU van de AANBIEDING van de dag!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS