Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Max Chilton keert terug in eenzitters dit weekeinde + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 maart 2015 21:09 • Print artikel

Carlin Racing maakt dit weekeinde haar debuut in de Indy Lights. Het Britse team zet voormalig F1-coureur Max Chilton en voormalig Formule 3 coureur Ed Jones in. De Indy Lights kent dit jaar ook een nieuwe auto, de Dallara IL-15.


Max Chilton reed al enkele tests voor Carlin Racing op het circuit van Homestead. Tijdens enkele van die sessies was hij bovenin de ranglijst te vinden. Dit maakt Chilton tot een van de favorieten in de straten van St. Petersburg waar hij zijn debuut maakt. Vooralsnog rijdt de Brit alleen de twee races dit weekeinde. Dit jaar rijdt Chilton voornamelijk in het World Endurance Championship voor Nissan. Het is geen geheim dat Chilton ervaring op doet in de Indy Lights om in 2016 met Carlin de overstap naar de IndyCar Series te maken.

Dertien coureurs rijden dit weekeinde met de nieuwe Indy Lights auto door de straten van St. Petersburg. Naast Chilton en Jones rijden er ervaren Indy Lights coureurs zoals Spencer Pigot en Jack Harvey. Daarnaast keert Formule E-coureur Matthew Brabham terug in de klasse met Andretti Autosport.

De Indy Lights races in St. Petersburg kende in 2009 Nederlands succes. Junior Strous won destijds beide races voor Winners Circle Group. Het beste resultaat van Arie Luyendijk Jr. was een vijfde plaats in 2005.


8Star Motorsports Scott Hargrove (CAN)
Andretti Autosport Matthew Brabham (USA)
Andretti Autosport Shelby Blackstock (USA)
Belardi Auto Racing Juan Piedrahita (COL)
Belardi Auto Racing Felix Serralles (PUE)
Carlin Max Chilton (GBR)
Carlin Ed Jones (UAE)
Juncos Racing Spencer Pigot (USA)
Juncos Racing Kyle Kaiser (USA)
Schmidt Peterson Motorsports Ethan Ringel (USA)
Schmidt Peterson Motorsports Jack Harvey (GBR)
Schmidt Peterson Motorsports RC Enerson (USA)
Schmidt Peterson Motorsports Scott Anderson (USA)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS