Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Light

Eerste podium voor voormalig Marussia F1-coureur Max Chilton

Uitgegeven door Dirk Kempen • 28 april 2015 11:37 • Print artikel

Van de dominantie van Carlin Racing in de eerste drie races was tijdens de Indy Lights races op Barber Motorsports Park niks te merken. Spencer Pigot was de man van het weekeinde. De Amerikaan werd de afgelopen jaren aangemerkt als een van de grote talenten en pakte zijn eerste Indy Lights overwinningen.


In de 40 minuten durende kwalificatie was Pigot het snelste. Pigot reed een nieuw baanrecord voor de Indy Lights op het circuit in Alabama. Pigot won beide Pro Mazda races op het circuit afgelopen jaar en de Amerikaan nam deze ervaring mee in de kwalificatie. Jack Harvey kwalificeerde zich als tweede, voor Ed Jones. Sean Rayhall, bekend uit het United SportsCar Championship, maakte zijn debuut in de klasse. De jonge Amerikaan startte de eerste race vanaf plaats negen.

Juncos Racing coureur Pigot had een goede start in de eerste race. Pigot behield de leiding voor Harvey. De auto van Sean Rayhall raakte bij de start beschadigd waardoor hij de pits in moest. RC Enerson had de beste start. De coureur uit Florida passeerde Kyle Kaiser én Ed Jones voor de derde positie. Kaiser verloor ook plaatsen aan Max Chilton en Felix Serrales alvorens hij spinde. Door zijn spin werd Kaiser ook gepasseerd door Juan Piedrahita. Pigot won de race, voor Harvey en Enerson. Voor het eerst dit seizoen stond Ed Jones niet op het podium, hij finishte als vierde. Max Chilton werd vijfde.


Pigot startte ook de tweede race vanaf pole position. Op het snelle en bochtige circuit was er voor Pigot geen vuiltje aan de lucht. Ed Jones, die na een ongeval in de eerste bocht ver was teruggevallen, bracht de overwinning voor Pigot nog in gevaar. De Amerikaan zette de coureur uit Dubai op een ronde maar dit ging niet zonder slag of stoot. In de laatste bocht van het circuit raakten beiden elkaar maar ze konden beiden hun race vervolgen. Harvey, die met een gebroken duim reed, behield zijn tweede plaats. Voor de Brit is dit de vierde tweede plaats in de vijf races dit seizoen. Max Chilton behaalde met een derde plaats zijn eerste podium in de klasse. Voor de voormalig Marussia F1-coureur was het zijn eerste podium sinds de GP2 in 2012.

Door de dubbele overwinning van Pigot staat de Amerikaan nu bovenaan de ranglijst. Jones staat momenteel tweede, gevolgd door Jack Harvey.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS